Актуално В програмата

Доказаният екип на Новините на NOVA представя „Изборът на България“

• • Добави коментар

Кои ще бъдат новите кметове? Тази неделя България избира, а телевизионният ефир и съдържанието в платформите на Нова Броудкастинг Груп ще бъдат посветени на местния вот.

Зрителите отново ще могат да се доверят на NOVA, за да проследят отблизо случващото се в изборния ден. Медията ще предложи над 17 часа телевизионно време, 3 специални формата и преки включвания от 15 града в цялата страна. Екип от над 100 професионалисти, с доказан опит и авторитет в отразяването на значими събития, ще осигури пълно информационно покритие в изборния ден. За първи път в българския телевизионен ефир резултатите от местния вот ще бъдат представени с най-новата технология за виртуална реалност в света.

Неделният ден ще започне със специалното издание на „Събуди се“ с водещ Марина Цекова. Тя ще даде старт на изборния маратон в 6:50 ч. със седем тематични сегмента. В първия изборен формат предстоят срещи с анализатори, психолози, емблематични лица от екрана и шоубизнеса и изявени лидери на обществено мнение. В изнесеното студиото на предаването в центъра на София ще бъде Мариян Станков – Мон Дьо, който ще изследва генезиса на избора с вдъхновяващи личности.

До обяд водещият Христо Калоферов ще предоставя актуална информация за протичането на гласуването в новинарски емисии на всеки кръгъл час. Точно в 12:00 ч. той и Даниела Тренчева ще обобщят най-важното от вота и ще проследят развитието на значимите теми до момента в удължено едночасово издание на Новините на NOVA. Следващите информационни емисии са в 16:00 ч. и 19:00 ч. с водещ Ани Салич. През целия изборен ден репортерите на медията ще предават на живо последните новини и ще следят за нарушения в различни точки на България. Зрителите също могат да подават сигнали за нередности на Моята новина и Facebook страницата на Новините на NOVA.

Изборният формат на предаването „На фокус с Лора Крумова“ стартира в 15:00 ч. Водещата ще анализира политическия пъзел с уважавани събеседници и ще покани в ефира на NOVA три поколения столичани с любопитни истории, главните действащи лица в една нестандартна сватба, съчетала избора в живота с избора на кмет и необичайна общинска администрация, побрана във фургон.

Вечерното студио „Изборът на България: Новите кметове“ започва в 17:00 ч. с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев. Те ще разговарят с изявени журналисти, политолози, юристи, историци и социолози с най-точните прогнозни резултати и експертни анализи. В студиото ще гостува и утвърден психолог с професионален прочит на поведението на кандидат-кметовете в предизборната надпревара. Нова Броудкастинг Груп за пореден път ще работи с водещите независими социологически агенции „Галъп интернешънъл болкан“ и „Тренд“. Водещ на виртуалното студио от най-ново поколение ще бъде Николай Дойнов. Той ще покаже развръзката на изборния ден по най-модерния и атрактивен начин, така че зрителите да добият цялостна представа за резултатите и тенденциите в цялата страна.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Новините на Нова

Новините на NOVA идват в твоя град

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

Новините на NOVA ще се излъчват едновременно от България и САЩ на 11 септември​​

Миа Сантова е новият кореспондент на NOVA във Виена

Темата на NOVA: Молитва за дъжд