Актуално Други

"Джон Адамс" и "Момчетата от Мадисън авеню" получиха най-много награди "Еми" 2008

Добави коментар

"Джон Адамс" и "Момчетата от Мадисън авеню" получиха най-много награди "Еми" на състоялата се в Лос Анджелис 60-а церемония по връчването на най-престижните отличия в света на телевизията.
награди "Еми" 2008"Джон Адамс" и "Момчетата от Мадисън авеню" получиха най-много награди "Еми" на състоялата се в Лос Анджелис 60-а церемония по връчването на най-престижните отличия в света на телевизията.

Получилата похвалите на критиката поредица на Ей Ем Си "Момчетата от Мадисън авеню" бе отличена в категорията за най-добър драматичен сериал. Филмът разказва за рекламната дейност в Ню Йорк в разгара на социалната революция през 60-те години на миналия век. Това е първата продукция на кабелен канал след Ейч Би О, която печели престижната награда.

Най-голям успех обаче отбеляза историческата драма "Джон Адамс", посветена на втория президент на Съединените щати. Тя получи общо 13 награди "Еми", сред които за най-добър минисериал, като по този начин надмина досегашния рекорд, поставен през 2004г от Ейч Би О с телевизионна адаптация на пиесата "Ангели в Америка."

Комичният сериал "30 Rock", който бе с общо 17 номинации, спечели седем награди, включително и наградата за най-добра комедия.

Алек Болдуин спечели награда "Еми" за най-добър актьор в комедия за ролята си в комичния сериал "30 Rock"

Конкуренти на Болдуин бяха Стив Каръл ("Офисът"), Чарли Шийн ("Двама мъже и половина"), Лий Пейс ("Pushing Daisies") и отличеният с три награди "Еми" Тони Шалуб.

По повод 60-ия юбилей на наградите "Еми", тази година бе учредена нова категория - за най-ярък водещ на реалити шоу. Призът бе връчен на водещия на "Сървъйвър" Джеф Пробст. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър