Актуално Други

„Бригада Нов дом“ се притече на помощ на млада изоставена майка с три деца

Добави коментар

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си.

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си. Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките.  Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома ѝ влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.


На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите ѝ и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията. За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад. По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща ѝ не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа.

 

Добави описание


Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не стигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото ѝ щастие – трите ѝ деца. Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята. Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята. Но всичко това се промени с пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов.


Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всикчи стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата „с юмруците“ . През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус „с тераса“ се оказа специално преживяване за тях.

 

Добави описание


Марина, нейните три деца и болната ѝ майка са се борили сами с трудностите в тяхната рушаща се къща. Изоставена от двама мъже, тя беше изгубила вяра, че животът ѝ може да се промени към добро. На помощ се притече „Бригада Нов дом“. Само за 5 дни Мария, Караджов и героите в работни костюми успяха да заличат всички следи от лошото минало. Усмивките по лицата на цялото семейство се върнаха и повярваха, че най-хубавото за тях тепърва предстои. Децата за първи път през живота си имат детска стая, собствени бюра, а мама и баба са спокойни и радостни от щастието на малките

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бригада нов дом

Ники Илиев e гост-звезда в последния епизод за сезона на “Бригада Нов дом”

Самотна баба и нейните внуци са героите в новия епизод на „Бригада Нов Дом”

Тити Папазов се включва в ремонта на класни стаи в “Бригада Нов Дом”

Една изключителна незряща жена и слънчевото ѝ дете в “Бригада Нов Дом”

Филип Аврамов се радва нa аплодисменти в новия епизод на "Бригада Нов Дом"