Актуално Здравей, България

Бащата на Николета и Павел - Тодор Василев в „Здравей, България”

1 коментар

Бащата на Николета и Павел показа декларация, подписана от съпругата му, в която тя дава разрешение за напускането на децата на Полша
Бащата на Николета и Павел - Тодор Василев, показа в „Здравей, България” декларация, подписана от съпругата му, в която тя дава разрешение за напускането на децата на Полша.Преди няколко дни в Асеновград, заради конфликт между родителите и със съдействие на посолството на Република Полша в България, беше извършено принудително предаване на двете малолетни деца Николета и Павел Василеви на тяхната майка Барбара Василева.

Заради това, че през април 2008 година бащата е извел децата от обичайното им местоживеене - Полша, българският съд по искане на Министерство на правосъдието, е постановил незабавно връщане на Николета и Павел, защото по смисъла на Хагската конвенция има отвличане на децата. Това каза за „Здравей, България” министърът на правосъдието Миглена Тачева.Относно декларацията на съпругата на Тодор Василев, в която тя дава разрешение за напускането на децата на Полша, министър Тачева коментира, че тези доказателства е трябвало да бъдат представени пред съда. „Ако бащата е представил пред българския съд, то съдът е преценил, че става дума за пътуване на децата, но когато извеждаш децата и една година трайно се заселваш на друго място, а майката не е съгласна с това, това не означава пътуване на децата до България с цел да бъдат при баба си и дядо си”, допълни още Тачева.

Тя обясни, че в производството не се цени дали бащата е по-добър родител, дали майката е алкохоличка, дали тя е добър родител, тъй като това е предмет на друго дело.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник