Актуално В програмата

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”

Добави коментар

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”, която ще се фокусира върху Лисбет Саландер и нови герои.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Amazon работи по нова версия на “Мъжете, които мразеха жените”, която ще се фокусира върху Лисбет Саландер и нови герои.


Поредицата, която в момента носи заглавието „The Girl With the Dragon Tattoo“ няма да бъде нито продължение или рибут на историята на героинята от книгите или филмите, а по-скоро по-съвременна история с Лисбет на ново място и с нови герои.

 

Добави описание


Поредицата е колаборация между Amazon, Left Bank Pictures и Sony Pictures Television, като към проекта няма прикачени сценаристи или актриси.


Синопсис на “Мъжете, които мразеха жените” на Стиг Ларшон

МИЛЕНИУМ е името на вестника, чийто съсобственик и отговорен редактор Микаел Блумквист е главен герой в едноименната трилър-трилогия. Още с излизането си през 2005 г. трилогията има зашеметяващ световен успех. „Мъжeтe, които мразеха жените“, първата книга от поредицата, получава наградата „Стъклен ключ“ за най-добър скандинавски роман за 2005 г., а вторият, „Момичето, което си играеше с огъня“ – наградата за най-добър шведски криминален роман за 2006 г. От трите книги в Швеция са продадени над 5 000 000 екземпляра, а във Франция само от първия том – над 1 милион. По него е заснет и филм, който бе представен на тазгодишния фестивал в Кан.

Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка, сега работеща в детективска агенция, попадат в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.


Саландер е главният герой на поредицата романи на “МИЛЕНИУМ” и е компютърен хакер с травматично минало, който се оказва често обвит в мрачни и шокиращи мистерии, обхванали цяла Европа. Тя прави първата си екранна поява в шведската адаптация на “Мъжете, които мразеха жените” през 2009, изиграна от Нуми Рапас (Bright), която влиза в ролята и в две продължения, „Момичето, което си играеше с огън“ и „Взривената въздушна кула“.

 

Добави описание


Руни Мара пое ролята на Лисбет Саландер в първата американска екранизация на “Мъжете, които мразеха жените” и беше номинирана за Оскар за най-добра актриса. Клер Фой (The Crown) пое ролята през 2018 в „Момичето в паяжината“, базирана на един от романите, които не е написан от Ларсон. Филмът получи смесени до общо отрицателни рецензии и беше провал в боксофиса.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Мъжете, които мразеха жените , Amazon Prime Video

Сериалът The Family Stallone по SkyShowtime от 2 октомври

"Ким срещу Кание: Разводът" в HBO Max от днес

Нетфликс подновява "One Piece" за втори сезон

Нов трейлър на "Уроци по химия" с участието на Бри Ларсън

SkyShowtime представя нови хитови филми и ексклузивни сериали до края на 2023