За звездите

Мерт Явузджан си почива като язди

• От 0/5

Мерт Явузджан, изпълняващ ролята на лошия Бату в „Незабравима” си почива като язди

Мерт Явузджан си почива като яздиКогато не е на снимачната площадка на телевизионния сериал „Незабравима”, Мерт Явузджан язди. Обикновено е заедно с режисьора на сериала Джем Табак и с колегата си  Нихат Алптуг Алтънкая,  който от втория сезон  се включва в ролята на Арас.

Мерт  казва, че за него язденето е терапия.


Това, че играя толкова лош човек, ме напряга и тук си почивам. Занимавам се и с бойни спортове, но язденето е нещо съвсем различно, казва актоьорът. Той е роден на 4 април 1979 г. в тогавашната столица на Западна Германия Бон. Заради професията на баща му, който е дипломат, семейството му обиколило много градове, а когато той навършил 18 години, се върнал в Турция. Баща му искал и той да стане дипломат, но Мерт избрал актьорската професия. Той завършил театрално майсторство в университета Билкент и от 2001 година е в трупата на Истанбулските градски театри.

До участието си в „Незабравима” Мерт играе малки роли в няколко сериала, участва и в няколко игрални филма, единият от които турско-американска продукция. Казва, че харесва работата си и в театъра, и в киното, и в телевизията, но приоритет му остава сценичното изкуство.

Много хора го идентифицират  с героя му от „Незабравима” и често по улиците му казвали „Не бъди толкова лош”

Самият Мерт е много доволен от героя си и казва, че той му е помага да се развива като актьор. Аз обаче дори в ситуация като тази, в която е изпаднал Бату, не бих могъл да постъпвам като него, казва Мерт и цитира поговорката „Който зло прави, зло намира”.

Но това, че е много различен  от героя си, го кара да го обича. Това, че ролята ме затруднява,  предизвиква в мен творчески плам, добавя той.

Още за Мерт Явузджан, Незабравима

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Мерт Явузджан си почива като язди (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg