Исторически

Наполеон – част 1

0/5

(Napoleon  - part 1), Франция, 2002 г.

Историческа драма

Режисьор: Ив Симоно

В ролите: Кристиян Клавие, Изабела Роселини, Жерар Депардийо, Джон Малкович, Анук Еме
Наполеон – част 1

Наполеон Бонапарт е съкрушен човек. Някогашният владетел на цяла Европа сега е заточен от британците на атлантическото островче св. Елена. Докато комендантът на острова Луи не крие неприязънта си към Наполеон, младата и привлекателна англичанка Бетси се сприятелява с него. Срещите им напомнят на Наполеон за неговата младост и за времето, когато намира любовта на живота си и започва зашеметяващата си кариера.

Наполеон – част 1

Октомври 1795. Директорията управлява Париж. Революционният терор е приключил, но френската република е застрашена от интересите на подкрепените от европейските монархии роялисти. Младият Наполеон Бонапарт е безпаричен, но амбициозен генерал от Корсика. Скоро в салона на мадам Талие той се запознава с красивата вдовица Жозефин Боарне и своенравният й чар го пленява моментално. Той решава, че тя трябва да е неговата съпруга.

Наполеон – част 1

Наполеон винаги получава това, което иска. Така става не само с Жозефин, но и с кариерата му. След поредица ожесточени битки по улиците на Париж, той успява да спре роялистите. По този начин той спасява Републиката и се сдобива с репутация на човек, който не се спира пред нищо. По време на първата офанзива в Италия Наполеон доказва, че е готов да рискува живота си, след като се втурва в предните редици на строя. По чудо оцелява и печели битката.

Наполеон – част 1

Външният министър на Директорията Талейран разпознава потенциала на Наполеон и му предлага пълната си подкрепа. Политиката обаче все е още не интересува бъдещия император. Той се нуждае от пари, защото неговата любима Жозефин, от която той вече има две деца, е пленена от разкоша и е решена да притежава богатото имение Малмейсон. Наполеон се надява, че със завземането на Египет не само ще нанесе сериозен удар на колониалните мечти на англичаните, но и ще забогатее.

Наполеон – част 1

Египетската офанзива обаче продължава повече от очакваното и е застрашена от пълен провал. Докато Наполеон и войниците му се борят с врага, горещината и чумата, Жозефин се забавлява в имението Малмейсон, което тя купува без одобрението на мъжа си. Редовни гости са й не само влиятелният политик Барас, но и красивият офицер Хиполайт Чарлз. Наполеон научава за всичко това от големия си брат Жозеф.

Наполеон – част 1Филмът е носител на награда Еми за 2003 г. за костюми.

 

 

Още за Жерар Депардийо, Наполеон

13:20
21.07.2020
Баща ми е върхът - игрален филм с Жерар Депардийо, Мари Жилен.
20:10
22.07.2020
Изковани в огъня: Сабята на Наполеон
20:10
22.07.2020
Изковани в огъня: Сабята на Наполеон

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Наполеон – част 1 (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg