Сериали Исторически

Велика | The Great

Добави коментар

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара.

Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история е с онлайн премиера утре, 16 май, в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в десет епизода и всички те ще бъдат достъпни за гледане наведнъж. Телевизионната му премиера е в началото на юни.

 

Добави описание

 

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара. Първи сезон разказва художествено анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт). Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която те е твърдо решена да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец.

 

Добави описание

 

Поредицата е създадена, написана и продуцирана от МакНамара, а  сред режисьорите на епизодите е Мат Шакман („Фарго“, „Град Кът Бланк“). В ролите към Ел Фанинг и Никълъс Холт се присъединяват Фийби Фокс (Аеронавтите, 2019 Адам Годли (The Umbrella Academy, 2019) и Гуилям Лий („Бохемска рапсодия“, 2018).

 

Добави описание

 

Фанинг е омагьосваща в способността си да предаде невинността и по-големите амбиции на Екатерина в полза на благоразположението на двора и на зрителя.  Тъй като тя се съобразява с динамиката и йерархията в двора, трансформацията ѝ е толкова фина, че е трудно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която завършва десети и е почти невъзможно да се усети точката, в която тя се променя. 

 

Добави описание

 

Фабулата намира необходим противовес в Петър (Никълъс Холт). Колкото и неприятен да е този образ, е трудно да си представим сериала без него. В играта на Холт, образът на непоколебимия Петър придобива реалност. В неправилните ръце, хладнокръвният император лесно може да се изпусне нервите си, но Холт отваря само процеп, за да покаже човешката страна на Петър в начина, по който изпитва обич към починалата си майка или в желанието му  от време на време да види Екатерина щастлива, макар и често само като си замълчи.

Всички 10 епизода от първия сезон на сериала ще бъдат достъпни за гледане наведнъж в HBO GO. Телевизионната премиера е предвидена за 6 юни от 21:00 часа, с по един епизод всяка събота.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Велика

Ел Фанинг се завръща като Екатерина Велика на 20 ноември