Сериали Исторически

Велика | The Great

Добави коментар

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история е с онлайн премиера утре, 16 май, в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в десет епизода и всички те ще бъдат достъпни за гледане наведнъж. Телевизионната му премиера е в началото на юни.

 

Добави описание

 

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII в., от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара. Първи сезон разказва художествено анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт). Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която те е твърдо решена да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец.

 

Добави описание

 

Поредицата е създадена, написана и продуцирана от МакНамара, а  сред режисьорите на епизодите е Мат Шакман („Фарго“, „Град Кът Бланк“). В ролите към Ел Фанинг и Никълъс Холт се присъединяват Фийби Фокс (Аеронавтите, 2019 Адам Годли (The Umbrella Academy, 2019) и Гуилям Лий („Бохемска рапсодия“, 2018).

 

Добави описание

 

Фанинг е омагьосваща в способността си да предаде невинността и по-големите амбиции на Екатерина в полза на благоразположението на двора и на зрителя.  Тъй като тя се съобразява с динамиката и йерархията в двора, трансформацията ѝ е толкова фина, че е трудно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която завършва десети и е почти невъзможно да се усети точката, в която тя се променя. 

 

Добави описание

 

Фабулата намира необходим противовес в Петър (Никълъс Холт). Колкото и неприятен да е този образ, е трудно да си представим сериала без него. В играта на Холт, образът на непоколебимия Петър придобива реалност. В неправилните ръце, хладнокръвният император лесно може да се изпусне нервите си, но Холт отваря само процеп, за да покаже човешката страна на Петър в начина, по който изпитва обич към починалата си майка или в желанието му  от време на време да види Екатерина щастлива, макар и често само като си замълчи.

Всички 10 епизода от първия сезон на сериала ще бъдат достъпни за гледане наведнъж в HBO GO. Телевизионната премиера е предвидена за 6 юни от 21:00 часа, с по един епизод всяка събота.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Велика

Ел Фанинг се завръща като Екатерина Велика на 20 ноември