Сериали Исторически

Любимката на краля | Madre Paula

Добави коментар

Монахиня повежда борба за кралския престол в новия сериал „Любимката на краля“ по bTV Lady

Един от най-завладяващите португалски сериали се завърта от 4 юли през уикендите в ефира на bTV Lady. Историческият  хит „Любимката на краля“ (Madre Paula) ще се излъчват през почивните дни от 23:00 ч. и ще пренесат зрителите в разгара на 18-и век, когато любовта е оръжие, а битката за власт е борба на живот и смърт.

 

Добави описание

 

Завладяващата поредица е биографичен разказ за живота на бедната монахиня Паула де Одивелас (1701–1768 г.), чиито амбиции бележат своеобразен прецедент в историческото развитие на Кралство Португалия.

 

Добави описание

 

Историята


Паула е млада и красива, но живее бедно. За да се отърве от мизерията, тя е принудена да стане монахиня, въпреки непокорния си дух и обичта си към мъжете. Монашеството обаче я обрича на непрестанни конфликти с останалите монахини, които се ползват с по-специални привилегии и я подлагат на непрестанни унижения. Водена от амбицията си, Паула е принудена да използва красотата и женствеността си, за да се освободи от оковите на манастира и да се изкачи до най-високото стъпало на обществената стълбица, към което винаги се е стремяла. Когато отива при краля – Жоао V, той веднага остава запленен от хубостта на младото и наивно момиче и се влюбва от пръв поглед, макар да има дългогодишен брак и деца.

 

Добави описание

 

Двамата започват тайна афера, а в резултат Паула ражда на Краля извънбрачен син. Свикнала с изневерите на мъжа си, Кралицата Мария Анна узнава за връзката му с бедната монахиня, но същевременно осъзнава, че този път нещата са различна и синът на Паула е заплаха за плановете ѝ за престола. Тя обединява сили с брата на Краля, който се стреми да го измести, и повежда истинска война срещу младото момиче. Дали скромната монахиня ще поддаде под натиска на властната Кралица или ще се бори със зъби и нокти на арената за власт – зрителите ще разберат от 4 юли в  „Любимката на краля“ по bTV Lady.

 

Добави описание

 

Актьорите


Главната роля в „Любимката на краля“ се изпълнява от новоизгряващата актриса Жоана Рибейро. „Това бе първата главна роля в кариерата ми и определено бе трамплин за бъдещото ми професионално развитие. Радвам се, че сериалът премина с огромен успех и успя да плени толкова много зрители“, споделя 28-годишната красавица, която в момента оглавява едни от най-мащабните кино и телевизионни продукции в родна Португалия. Неин екранен партньор е любимецът на зрителите Паоло Пирес, който има над 30-годишна актьорска кариера зад гърба си и редица международни признания за играта си на малкия и големия екран.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Любимката на краля