Рокади

„Глобал вижън“: Публичност – ДА! Цензура – НЕ!

• От 0/5

По повод опита на bTV да измести фокуса на проблема за пореден път, а именно опитите за цензура, упражнявани върху „Господари на ефира“, продуцентите от „Глобал вижън“ казват следното:

„Глобал вижън“: Публичност – ДА! Цензура – НЕ!

Говорейки за „десетките милиони“ в рамките на 3-годишните договори на двете продукции „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, зад които стои труда на стотици хора и стотици часове качествена телевизионна продукция, питаме за стотиците милиони, спечелени от bTV под формата на реклами, благодарение на продажбата на рекламно време в предаванията създадени от нас и нашите колеги.

Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите. От наша страна ще участват тримата продуценти и собственици на „Глобал вижън“ Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков.

Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си.
Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху „Господари на ефира“. В тази битка bTV ще използва целия си корпоративен арсенал, докато ние имаме само имената си и истината. За това държим разкриването на договорите да се случи при пълна публичност.

По повод призива към Магърдич Халваджиян и „Глобал филмс“ да прекратят своите взаимоотношения с медията (прекратяване на реализацията на „България търси талант“ и „Седем часа разлика“) „Глобал филмс“ възнамерява да продължи да спазва договора си и да произвежда професионално и прецизно както и до сега двете продукции. Компанията се гордее с факта, че „България търси талант“ е безспорният лидер на ТВ пазара в момента. От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на „България търси талант“.

Още за Господари на ефира, Пълна лудница

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg