Архив Рокади

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Добави коментар

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. СЕМ подкрепи кандидатурата му с 4 гласа. За неговата кандидатура се обявиха Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов гласува против.

Сред аргументите за избора на Каменаров за генерален директор на БНТ членовете на СЕМ изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията.

Концепцията си за работата на националната телевизия Каменаров обобщи като изградена "върху реални постижими идеи и стъпва върху консервативно финансиране". Каменаров, който дълго време е работил в националната телевизия, я нарече "социален феномен" и реална алтернатива на комерса.

Каменаров заяви, че не вярва "в магичните свойства на съкращенията, които не са панацея, която ще промени облика и съдържанието", а вярва в оптимизирането на структурата. В този смисъл той каза, че има цели дирекции, които са дисбалансирани.

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Константин Каменаров