Актуално В програмата

Късните новини по bTV с нов час - 23:30 ч

Добави коментар

bTV мести късните си новини чак в 23:30 ч, удължава турския сериал

Късните новини по bTV  с нов час - 23:30 чПролетният сезон в ефира на bTV ще надгради концепцията на най-гледаните новини и актуални предавания в българския ефир със серия от нововъведения.

„Един от основните елементи, на които ще наблегнем, е разследващата журналистика. Вече имаме сформирано ядро от доказани репортери, които ще бъдат ударният ни екип. Ще предоставим на зрителите си журналистика, която създава новини, а не просто ги отразява”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Част от промените в новините на bTV са и в програмно отношение. От 4 март 2014 г. късната емисия на bTV Новините ще е с нов начален час 23.30 ч., а през  почивните дни новините ще присъстват в ефира в синтезиран вид като хедлайни. Причината за промяна е следствие от вътрешно проучване на bTV за нагласите на зрителите за съотношението между формат и съдържание, в делничните и в почивните дни.

Север юг

От понеделник до петък турският сериал ще е в праймтайма, както досега, но ще е 90 мин - колкото са два епизода. След него ще са българските продукции - "България търси талант" (2 пъти седмично), "Столичани в повече", "Фамилията" и "Комиците". Накрая е "Шоуто на Слави" в обичайното си време. Чак след това ще са късните новини, които ще се четат само от един водещ.

В събота и неделя късна емисия няма да има, новините в 23,30 ч ще излизат на скрол, т.е. вестите в едно изречение ще се изписват в долната част на екрана.

Преди година Нова ТВ премести късната си емисия в 23,30 ч, за да не съвпада с новините на bTV. Оттогава Нова ТВ няма и късна емисия през уикенда.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

bTV Новините отбелязват 23 години от първия си ефир

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Бесте Сабри е новото лице на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

В програмата:

02:10 26.04.2024
Тв програма bTV
17:00 26.04.2024
Тв програма bTV