Актуално Други

Телевизия ММ подготвя 10 авторски филма за най-новата история на българската музика

Добави коментар

В началото на месец октомври 2008 г. Телевизия ММ ще връчи първите в България Музикални награди на Десетилетието, с което ще отпразнува своя 10-годишен юбилей. 10 години история, 10 години музика, 10 години емоции.
Наградите на Десетилетието

За да отпразнува десетгодишнината на Телевизията и Музикалните награди, ММ е поканила десет от най-добрите български режисьори на музикални клипове - Александър Моллов, Валери Милев, Васил Стефанов, Георги Марков, Георги Торнев, Георги Тошев, Господин Господинов – Гепи, Димитър Митовски, Кирил Божилов – Кико и Стоян Радев. Те ще разкрият своята гледна точка за развитието на музикалния шоубизнес през последните 10 години в България чрез 10 късомтражни филма. Всеки от тях ще използва своето виждане, за да пресъздаде на кинолента една от 10-те категории на Наградите на Десетилетието.

Продуцент на Церемонията на Наградите на Десетилетието е Даниела Николова, а режисьор - Димитър Коцев – Шошо. Даниела Николова и Шошо ще обединят в едно цяло творческия поглед на 10 български кинематографисти към изминалите 10 музикални години, неотменна част от които винаги е била Телевизия ММ.

Даниела Николова е една от фигурите с най-дългогодишен стаж в Телевизия ММ, от който 3 години като музикален редактор на медиата. Автор и продуцент на редица документални филми с музикална тематика, асистент-продуцент на първото риалити шоу, излъчено в ефира на ММ „VS Приятели”, предаването на Телевизия ММ „Вечерна смяна”. Автор и продуцент на токшоуто „Шейкър”, официалната еър-плей класация на Телевизия ММ „ММ Топ 20”, класацията за ринг тонове „Ринг Чарт”, ток шоуто „Златни хитове”, спечелило наградата „Златен чадър” на медийния фестивал Mediamixx 2007 г.

Димитър Коцев – Шошо е режисьорът, който стои зад повечето церемонии за Годишните Музикални Награди на Телевизия ММ. Името му се свързва с документалната филмова поредица по БТВ ‘Другата България’, множество музикални концерти, режисьор на много ТВ реклами, жури в различни филмови конкурси и автор на книгата "Лора от сутрин до вечер”.

“Мина цяло десетилетие, в което най-важното за българските изпълнители беше да вземат награда или да участват на Годишните Музикални награди на ММ. Дойде време да видим коя музика беше оценена, какви музиканти бяха идолите на последните десет години, кои успяха да запазят творчески хъс и да бъдат продуктивни толкова дълго време”, сподели Димитър Коцев – Шошо.

За Наградите на Десетилетието ще се борят всички номинирани в традиционните годишни награди през изминалите 10 години, включително и тези от 2007 година. В избора на победителите, както винаги, ще участват авторитетни музикални журналисти и редактори, както и екипът на ММ.

Категориите за Наградите на Десетилетието са:
  • Най-добра поп/денс песен
  • Най-добра рок/алтернативна песен
  • Най-добра хип-хоп/ R'N'B песен
  • Най-добър поп/денс албум
  • Най-добър рок/алтернативен албум
  • Най-добър хип-хоп/ R'N'B албум
  • Най-добър изпълнител
  • Най-добра изпълнителка
  • Най-добра група/дует
  • Най-добър български видео клип

“Зрителски хит на Десетилетието” ще бъде избран по традиция от зрителите на Телевизия ММ чрез SМS гласуване.

Музикалните награди на Десетилетието са своеобразен преход към новото десетилетие, в което Телевизия ММ стъпва като част от международната компания BMGL (собственост на Modern Times Group (MTG) и Apace Media. С тази цермония ММ завършва един успешен 10-годишен цикъл и поставя началото на своето ново и вълнуващо пътешествие заедно с българските творци към сърцата на своите фенове.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър