Лица Актьори

Стана Катич за третия сезон на „Забравена“

Добави коментар

Интервю с изпълнителния продуцент на сериала „Забравена“ и изпълнител на главната женска роля – Стана Катич.

Tози петък, 16 октомври, по AXN стартира изцяло заснетия в България трети, пореден сезон на сериала „Забравена“.

 

AXN: В кое отношение сезонът беше по-голямо предизвикателство – физическо или емоционално?

Стана Катич: В този сезон Емили не трябва да спасява себе си, а някой друг и това е Ник, бащата на сина ѝ. По своему, тя отново е движена от майчинските си инстинкти и от желанието си да защити бъдещето на детето си и определено стига до крайности, за да върне Ник в къщи жив и здрав. Така че в този сезон цялото пътуване е изключитекно изтощително физически.


AXN: Дали носите нещо от Емили в себе си?

Стана Катич: В нея има нещо, което я извисява над останалите, което намирам за прекрасно. Тя е от този тип хора, които сякаш виждат всичко и ако попаднат в опасност са в състояние да разчетат ситуацията за секунди! Намирам това за удивително! Наистина се възхищавам на хора като Емили - в нея има едно спокойствие, когато е в ситуация на екстремна опасност тя не губи самообладание, напротив – мобилизира се и действа хладнокръвно. Вярвам, че нося част от тази хладна пресметливост, когато трябва да действам в много аспекти от живота си.


AXN: Откъде идва силата ѝ?

Стана Катич: Една голяма част от силата ѝ идва от любовта. Когато е била малка, тя е била обичана от Уорън и тази любов е посадила семената на сигурността и ѝ позволява да я раздава на останалите хора в живота си. Това е моето предположение. Когато децата получават такава истинска и безусловна любов, те са в състояние да останат силни пред всичко, което ги очаква в живота.

 

Добави описание


AXN: Кой Ви вдъхновява?

Стана Катич: Срещам хора, които работят в Обединените нации. Срещам хора, които са медицински сестри в болниците, които се грижат за другите и въпреки всички трудности, продължават да се раздават на сто процента и това е велико! Така че, да, това са хората, които ме вдъхновяват.


AXN: Как мислите, дали Стана Катич би била добър федерален агент?

Стана Катич: Не, не, от мен би излязъл ужасен агент! Аз съм прекалено неорганизирана. Агентите от ФБР са бързи, ясни и задълбочени. Аз съм по-скоро: „Наистина ли трябва да се оправям с тази документация днес?“  Не, бих била ужасен агент! Всички колеги от сериала биха били по-добри агенти от мен!


AXN: Какво мислите за новите попълнения в актьорския състав?

Стана Катич: Мисля, че те бързо намериха мястото си в този краен свят наречен „Забравена“, който не вирее непременно сред ясни морални граници. В тези герои няма нищо черно и бяло. Ще харесате георят на Джеф Бел, но той е много непослушен в нашето шоу и това е част от чара на този свят. Същото е и с героинята на Жозет Саймън – Роуена, ще се страхувате и същевременно ще сте очаровани от нея. Изгарям от любопитство да видя, как  публиката ще приеме новия сезон.

 

Добави описание


AXN: Какво е за Вас Канада?

Стана Катич: Канада е държавата, в която семейството ми имигрира, нашата първа стъпка в  Северна  Америка.  Това е пространството, което предложи възможност и бъдеще, за да стана това, което съм в момента и съм безкрайно благодарна!

 

AXN: Емили Бърн накратко?

Стана Катич: За Емили няма граници! Нищо не може да я спре да постигне това, за което се бори!


AXN: Какво ще кажете за новите режисьори?

Стана Катич: Има нещо наистина очарователно в това да имаме тези двама нови режисьори и двамата израстнали в Европа, но в различни части на континента, поради което и житейският им опит е съвсем различен. Каша Адамик идва от семейство на кинаджии, идва от света на графичния роман и беше истински благодат за нас като разказвач на истории, тя добавяше стойност към повествованието всеки път, а партньорството и със Зив, нейния оператор, беше направо невероятно – все едно гледаш семейна двойка с дълги години брак зад гърба си. От другата страна имахме Грег Зглински, който работеше с Ротем другият отговорен оператор на продукцията. Вярвам, че той допринесе страшно много за сегашната визия на сериала. И четиримата носят в себе си това, от което шоу като „Забравена“ има нужда – уникални разказвачи, които не се страхуват от нищо! Безкрайно съм благодарна за режисьорите и операторите, с които имахме щастието да работим в трети сезон!


AXN: Каква е връзката този сезон с водата?

Стана Катич: Водата този сезон за Емили е нещо, което тя използва, за да внуши сила. Тя вече не се страхува. Може би никога не се е страхувала напълно, но е била силно травмирана и сега тя използва тази травма, за да извлича енергия от нея и е неудържима!


AXN: „Забравена“ 3 в три думи?

Стана Катич: Буден, властен, свиреп.

 

Добави описание


AXN: Имахте ли тежки битки в този сезон?

Стана Катич: Битките винаги са интересни за гледане, но са най-завладяващи и ангажиращи, когато всъщност обслужват емоционалното пътуване на героя, описват дъгата на неговите чувства. Това, което според мен този сезон ще е интересно за гледане е порастването на Флин. Той все още е момче, все още е доста объркан от нещата, които се случиха в живота и семейството му, но в този сезон той възмъжава пред очите ни и виждаме, колко много всъщност прилича на майка си, но и колко много е способен сам по себе си. Битките на Емили също си струват - моята героиня прекара много време, за да се бори за собственото си оцеляване, а сега трябва да спасява някой друг и междувременно да остане жива. Но към края на сезона ще видим нещо в нея, което не сме виждали досега - нейната безпощадност! Емили просто притежава тази ярост. Тя владее пространството около себе си и всичко, което я заобикаля просто ѝ принадлежи. Нейната безпощадност е нейната втора природа, толкова е естествена и натурална, че не остава място за гафове. Това страшно много ми харесва!


AXN: Какво е да си част от успешно шоу като „Забравена“?

Стана Катич: Доста е приятно и чувството на облекчение е огромно, когато си сигурен, че това, което правиш е намерило своята аудитория. Този факт от своя страна осигурява подкрепата на мрежата, която ни дистрибутира и е наистина страхотен подарък да имаш възможността да разкажеш история, която да достигне до толкова много хора, особено история като нашата. Повечето от нас вършим работата си с огромна любов – от актьорският състав до екипът, който седи зад всичко това и всеки един зад кулисите е допринесъл тази продукция да бъде това, което е. Това в крайна сметка е една история за човечността, за това как се обичаме помежду си, как се обичаме в различните видове връзки, които градим - семейни, романтични, приятелски.


AXN: Коя беше най-трудната за заснемане сцена в този сезон?

Стана Катич: Най-трудната сцена беше бойната сцена в края на първи епизод. Основното предизвикателство дойде от там, че тази сцена трябваше да се заснеме от веднъж, нямахме право на дубли. И така, цялата битка трябваше да бъде добре отрепетирана, добре поставена и добре „изтанцувана“ с камерата. Зив, нашият оператор направи истински чудеса – трябваше да сменя най-високата с най-ниската точка на заснемане за секунди и то на скорост! Това беше нещо като танц между 12 души, болезнен танц обаче, защото доста от нас се озоваха с истински синини на финала!


AXN: Как минава един ден на снимачната площадка?

Стана Катич: Доста се забавляваме, всъщност! Снимачният екип е страхотен! Това е третият ни сезон заедно, 85% от екипа е същия. На края на всеки снимачен блок винаги си правим купон, ходим на бар, на ресторант – целият екип, целият актьорски състав – ВСИЧКИ! Забавляваме се страхотно, танцуваме, смеем се, пеем. Правим това и в края на всеки сезон, нo тогава нещата стават още по-сериозни, защото сме на Балканите, защото сме в България и се лее много ракия!


AXN: Мислили ли сте за филм „Забравена“? 

Стана Катич: В много отношения нашето шоу е заснето като независим филм. Понякога ни се струва, че снимаме три филма за един сезон. Мисля, че заснемането на игрален филм би било съвсем естествено продължение за нас ако успеем да намерим правилния път в развирието на всички тези герои.


AXN: Какъв би бил перфектния финал на „Забравена“ за Вас?

Стана Катич: Искам да видя Емили удовлетворена и напълно в кожата си. Искам тя да владее ситуацията напълно!  Героинята ми е защитник на ценността на човешкия живот, защото нейният е бил заплашван не веднъж. Искам Емили да развее високо флага си и да се почувства наистина добре за първи път от много време, защото на нея вече не ѝ пука! Тя вече е свободна... Да! Нещо такова.

 

„Забравена“ е поръчан за международните мрежи на Sony Pictures Television и ще бъде излъчен както в AXN, така и в други мрежи и платформи на Sony в избрани територии в Европа и Латинска Америка. Sony Pictures Television е официален дистрибутор на сериала в световен мащаб.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стана Катич