За най-новото си кулинарно приключение Рик Стайн се завръща в Северна Калифорния почти 50 години след първата си визита, за да преживее всички онези неща, които са повлияли на него и живота му – прекрасна музика, прекрасна храна, прекрасни пейзажи – и да събира готварско вдъхновение от хората, които среща по пътя си.
Пътуването му го отвежда на юг от вълшебният град Сан Франциско по Тихоокеанската крайбрежна магистрала до мексиканската граница. По пътя той открива най-добрите ястия на запад: мидена супа, най-прекрасния хляб с квас, кълцана салата и закуска с пържола на грил.
След това Рик сменя своя спортен „Мустанг“ с автобуса на екипа, а епичното му пътешествие продължава в изкусителното и вълнуващо Мексико, от Северна Баха до Юкатан, където той демонстрира приготвянето на рибни такос, карне кон чили, сос моле и пибил – прекрасни ястия, обичани по цел свят.
Понеделник – петък @ 14:00 ч.
Премиера на 28 декември 2020 г. по 24Kitchen