ТВ анонси Discovery Channels

Премиера на новата проредица „Неразкрити“ по Discovery Channel

Добави коментар

Новият епизод от поредицата „Неразкрити“ - „Най-голямата загадка на Еверест“, разкрива истината зад първите изследователи, покорили връх Еверест

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

През 1953 г. сър Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей изкачват връх Еверест и се превръщат в международни герои, постигайки онова, в което мнозина са се проваляли. Техните имена остават в историята, а днес Хилари се смята за един от най-влиятелните хора на ХХ век. Но дали е възможно Хилари и Тензинг всъщност да не са били първите, изкачили върха? Ами ако други изследователи са го направили преди тях? Възможно ли е историята да греши?

В новата документална поредица на Discovery „Неразкрити“ и епизода „Най-голямата загадка на Еверест“, екип от експерти-алпинисти начело с Джейк Нортън предприема епично приключение. Целта им е да разгадаят мистерията около Джордж Малъри и Андрю Ървайн - двама изследователи, загинали през 1924 г. по пътя към връх Еверест, носейки със себе си единствено основни консумативи и ретро сгъваема камера Кодак. Тялото на Малъри е открито през 1999 г. от северната страна на планината и мнозина започват да спекулират дали всъщност Малъри и Ървайн не са достигнали успешно върха преди да загинат, превръщайки се в първите хора, изкачили Еверест.

Нортън и екипът му са изкачвали Еверест общо 17 пъти, но този път не са в планината, за да достигнат върха ѝ, а за да разплетат една от най-големите мистерии в историята. Използвайки сателитни снимки като насока, „Най-голямата загадка на Еверест“ свързва уликите и доказателствата, които биха могли да доведат до Ървайн, камерата Кодак и развръзката на мистерията веднъж завинаги.

Премиерата на „Най-голямата загадка на Еверест“ ще се излъчи в неделя, 3 януари, от 23:00 ч. като част от „Неразкрити“ - новата документална поредица на Discovery.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър