ТВ анонси Discovery Channels

Премиера на новата проредица „Неразкрити“ по Discovery Channel

Добави коментар

Новият епизод от поредицата „Неразкрити“ - „Най-голямата загадка на Еверест“, разкрива истината зад първите изследователи, покорили връх Еверест

През 1953 г. сър Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей изкачват връх Еверест и се превръщат в международни герои, постигайки онова, в което мнозина са се проваляли. Техните имена остават в историята, а днес Хилари се смята за един от най-влиятелните хора на ХХ век. Но дали е възможно Хилари и Тензинг всъщност да не са били първите, изкачили върха? Ами ако други изследователи са го направили преди тях? Възможно ли е историята да греши?

В новата документална поредица на Discovery „Неразкрити“ и епизода „Най-голямата загадка на Еверест“, екип от експерти-алпинисти начело с Джейк Нортън предприема епично приключение. Целта им е да разгадаят мистерията около Джордж Малъри и Андрю Ървайн - двама изследователи, загинали през 1924 г. по пътя към връх Еверест, носейки със себе си единствено основни консумативи и ретро сгъваема камера Кодак. Тялото на Малъри е открито през 1999 г. от северната страна на планината и мнозина започват да спекулират дали всъщност Малъри и Ървайн не са достигнали успешно върха преди да загинат, превръщайки се в първите хора, изкачили Еверест.

Нортън и екипът му са изкачвали Еверест общо 17 пъти, но този път не са в планината, за да достигнат върха ѝ, а за да разплетат една от най-големите мистерии в историята. Използвайки сателитни снимки като насока, „Най-голямата загадка на Еверест“ свързва уликите и доказателствата, които биха могли да доведат до Ървайн, камерата Кодак и развръзката на мистерията веднъж завинаги.

Премиерата на „Най-голямата загадка на Еверест“ ще се излъчи в неделя, 3 януари, от 23:00 ч. като част от „Неразкрити“ - новата документална поредица на Discovery.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър