ТВ анонси Discovery Channels

Discovery Channel излъчва премиерата на Долината на царете: Изгубените гробници

Добави коментар

Зрителите на Discovery Channel ще станат свидетели на една мистерия, която е останала неразкрита стотици години… до днес. Discovery Channel получава специални права за заснемането и излъчването на едно от най-невероятните открития в Египет.

Експедицията, водена от д-р Захи Хауас, е довела до откриването на древния, египетски град Луксор, който е бил изгубен преди 3,000 години под пясъците. Градът датира от времето на Аменхотеп III и е продължил да съществува по времето на Тутанкамон и Ай. Невероятните открития се излъчват в напълно нова поредица по Discovery Channel. Повторение на премиерата на „Долината на царете: Изгубените гробници“ ще бъде излъчена 29 април от 21:00 часа.

“Всеки път, когато дойдем в Египет с д-р Хауас, вникваме все повече в невероятната история на държавата. Това ни дава нов поглед над живота в древния Египет, който е неочакван за нас и сме развълнувани, че Discovery Channel ще предоставят това новаторско откритие на широката публика по целия свят”, споделя Скот Люерс, изпълнителен вицепрезидент на компанията.
„Благодарение на подкрепата от страна на Discovery вече мога на съсредоточа всичките си усилия над тази единствена по рода си археологическа разкопка, която е едно от най-големите открития в моята кариера“, допълва д-р Хауас.

Това е първата мистерия на Египет, която Discovery проучва. През Април 2019 г., Discovery проследи експедицията на д-р Хауас и екипа му при откриването на 2500-годишна мумия от високо потекло за първи път в ефир. Специалната поредица на Discovery Channel, „Експедиция в непознатото: Египет“ разкри също две други мумии и многобройни антични предмети, включително мистериозна восъчна глава.

Поредицата проследява д-р Хауас и екипа му по време на най-голямата разкопка, извършвана в скалистата западна част на „Долината на кралете “ - гробницата на фараоните.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Долината на царете: Изгубените гробници , Експедиция в непознатото: Египет