ТВ анонси Discovery Channels

​Discovery заснема технология зад създаването на ваксината срещу COVID-19​

Добави коментар

Премиерата на „Ваксината: Да се изправиш срещу COVID” ще се излъчи на 27 февруари, събота, от 22:00 часа по Discovery Channel

Какво е необходимо, за да се създаде ваксина за рекордно кратко време с цел да се елиминира веднъж завинаги глобална пандемия? Какви мерки са налице, за да се гарантира нейната безопасност? И как тя бе разработена от водещите световни лекари и здравни експерти? Зрителите на Discovery Channel ще могат да научат повече от премиерата на „Ваксината: Да се изправиш срещу COVID” в събота, 27 февруари, от 22:00 часа.

„След всичко, което светът преживя през последната година, обществото се бори да разбере случващото се и това, което тепърва предстои“, споделя Нанси Даниелс, главен бранд директор, Discovery & Factual. „Горди сме да представим това дълбоко потапяне в кризата с COVID-19 пред аудиторията на Discovery, описвайки подробно работата на хиляди мъже и жени по целия свят, които доказват, че надеждата е на хоризонта.“

На фона на нарастващия брой на смъртните случаи в света и пандемията, специалните кадри зад кулисите на надпреварата за ваксината включват интервюта с водещи световни лекари, включително д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести; Д-р Франсис Колинс, директор на Националния здравен институт; д-р Джон Маскола от Националния здравен институт, както и интервюта с учени от водещи фармацевтични компании, включително Johnson & Johnson, Moderna и Pfizer.

Продукцията проследява и героичните усилия на доброволци от ранните изпитания, включително Джен Халер, жителка на Сиатъл, която стана първият човек в САЩ, получил ваксината на Moderna. Зрителите ще видят разкази от първо лице от лидери като губернатора на Колорадо Джаред Полис, които подробно описват стратегията за успешното въвеждане и разпространение на ваксините сред обществото и препятствията пред управляващите.

След като вирусът отне живота на повече от 1,3 милиона души в световен мащаб и зарази близо 53 милиона, едно решение се превърна в единствения ясен път за побеждаването му и дава нова надежда на света - създаването на ваксината.

Ранното развитие на ваксините срещу COVID-19 не само даде на света основание да се надяваме, че краят на пандемията е близо, но и че животът скоро ще се върне към нормалното . Надпреварата за ваксина също усъвършенства процеса на създаването им, следвайки времева линия, която мнозина смятаха за невъзможна.

С нови предизвикателства на всяка крачка - включително ранни препятствия с клинични изпитания и огромни финансови рискове - надпреварата за разработване на успешна ваксина няма гарантиран победител. През цялото време традиционните правила се пренаписват с всеки следващ процес.

Повторения на „Ваксината: Да се изправиш срещу COVID“ ще бъдат излъчени на 27 февруари (събота) от 04:00 часа, както и на 28 февруари (неделя) от 23:00 часа.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ваксината: Да се изправиш срещу COVID