Мечтаете да станете кулинарен изследовател, да пътувате и да търсите местните вкусове, продукти и рецепти? Приблизително това правят водещите на предаването „Безкраен празник”, те обикалят Щатите и дават ново съдържание на кухи понятия като „устойчиво развитие”, „биоземеделие” и пр.
Тази седмица една от спирките на екипя е град Финикс, който се намира насред пустинята на Аризона. За всички зрители ще е поучително да видят как местните съумяват да отглеждат вкусни зеленчуци, с какво уважение към земята отглеждат всеки стрък и държат да го правят дълго време, а също как оползотворяват всичко, което може да се използва за ядене. Пирът, който се подготвя, е изцяло с местна храна – при това доста вкусна.
Масите се опъват насред пустинята и върху белите покривки разцъфват кулинарни шедьоври от пълнени цветове на тикви и бейби рукола с местен зехтин. Става наистина доста празнично. А за дае съвсем по американски има и поука: ако искаш вкусна храна, трябва да даваш на земята повече отколкото взимаш от нея.
„Безкраен празник” е в ефира всеки ден от 9:00, 15:00, 19:30 и 0:30 ч.