Актуално В програмата

„Междузвездни войни“ по AXN

Добави коментар

Епичната сага на Джордж Лукас, безспорно промени начинът, по който се прави кино и се превърна в световен феномен. На 3 октомври, AXN България пуска първия от съществуващите шест епизода на сагата „Междузвездни войни“.

И нека силата бъде с Вас тази есен!

Епичната сага на Джордж Лукас, безспорно промени начинът, по който се прави кино и се превърна в световен феномен. На 3 октомври, AXN България пуска първия от съществуващите шест епизода на сагата „Междузвездни войни“.

През далечната 1977 година, едва ли някой е подозирал, че един филм, наречен „Междузвездни войни“ /днес „Междузвездни войни: Нова надежда“/, ще бъде само началото на най-популярната в света междузвездна сага. След нечувания успех на първия филм, още пет епизода видяха бял свят в годините и донесоха на създателите си печалба, оценена на над 27 милиарда долара.

Стартирайки в началото на октомври, AXN България ще излъчи цялата сага „Междузвездни войни“, като част от есенната си програмна схема, започвайки с Епизод I, II и III, които рисуват падането на Републиката и изгрева на Империята. Тези първи части на сагата са фокусирани върху Анакин Скайуокът и постепенната му трансформация в Дарт Вейдър. След това, в края на октомври и началото на ноември, Епизоди IV, V и VI ще продължат да следят историята на галактическите граждански войни, в които младият Люк Скайуокър ще стане джедайски рицар и ще се изправи срещу Дарт Вейдър. Поредицата включва и анимиционните версии, също както и документални филми „зад кадър“. Най-преданите фенове на сагата ще могат да се насладят на целодневен маратон, точно преди световната премиера на Епизод VII „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ на 18 декември.

„Междузвездни войни: Невидима заплаха“

Сред пустинния пейзаж на планетата Татуин, след спасяването на принцеса Амидала от имперското нахлуване в Набу, джедаят чирак Оби-Уан Кеноби и неговият учител Куай-Гон Джин, намират деветгодишния Анакин Скайуокър - млад роб, умел в Силата. Анакин печели страховития подрейсинг, благодарение на което печели свободата си и напуска дома, за да бъде обучен за джедай. Героите се завръщат в Набу, където Анакин и кралицата стават свидетели на масивна инвазия и невероятен сблъсък между силите, докато двамата джедаи се сражват със смъртоносния Дарт Моул. Чак сега, те осъзнават, че тази агресия е само първата стъпка в зловещата схема за повторната поява на тъмнината, в лицето на Ситите.

ПРЕМИЕРА: 3 октомври, 21:00

„Междузвездни войни: Клонираните атакуват“

Междузвездни войни: Клонираните атакуват“

Десет години след нахлуването в Набу, Галактиката е на ръба на гражданска война. Под раководството на вероизменника граф Дуку, стотици от слънчевата система се опитват да се отделят от Галактическата република. След неуспешен опит за убийството на  сенатор Падме Амидала, бившата кралица на Набу, дванадесет годишния джедай Анакин Скайуокър поема охраната й. По време на мисията си, освен любовта си към Падме, Анакин открива и тъмната си страна. Скоро Анакин, Падме и Оби-Уан Кеноби се озовават в сърцето на сепаратисткото движение и началото на войната на клонираните.

ПРЕМИЕРА: 4 октомври, 21:00

„Междузвездни войни: Отмъщението на Ситите“

„Междузвездни войни: Отмъщението на Ситите“

Години след началото на войната на клонингите, благородните джедаи повеждат огромна армия клонирани, в междугалактическа битка срещу сепаратистите. Когато зловещите Сити обявяват стогодишния си план за управление на Галактиката, Републиката рухва, а от прахта ѝ се ражда Галактическата империя. Героят джедай Анакин Скайуокър е прелъстен от тъмната страна на Силата и става новият чирак на Императора – Дарт Вейдър. Джедаите са подложени на масово изтребление, но Оби-Уан Кеноби и джедайският учител Йода успяват да се укрият. Единствената надежда за Галактиката е поколението на Анакин – близнаци, родени в тайна, които ще пораснат за да се превърнат в герои.

ПРЕМИЕРА: 10 октомври, 21:00

„Междузвездни войни: Невидима заплаха“

„Междузвездни войни: Невидима заплаха“

30 години след събитиятя от „Клонираните атакуват“, четвъртият епизод на сагата ни връща в пустинята на планета Татуин. Младият Люк Скайуокър застава на пътя на съдбата си, когато търсейки изгубен дроид, е спасен от самотния Оби-Уан Кеноби. Докато гражданската война бушува, а бунтовническите сили се борят срещу злата Галактическа империя, Люк и Оби-Уан привличат на своя страна асът Хан Соло. Заедно с чудатите дроиди Арту-Диту и Си-Трипио, необикновената компания се отправя на мисия - да освободи бунтовническата принцеса Леа и да унищожи най-могъщото оръжие на Империята.

ПРЕМИЕРА: 10 октомври, 21:00

„Междузвездни войни: Империята отвръща на удара“

„Междузвездни войни: Империята отвръща на удара“

След унищожението на Звездата на смъртта, императорските сили продължават да преследват бунтовниците. След бунтовническия отпор на ледената планета Нот, Люк заминава, за да бъде обучен от Учителят Йода, който живее в нелегалност след падането на Републиката. В опит да провлече Люк към тъмната страна на Силата, Дарт Вейдър примамва младия Скайуокър в капан, в облачния град Беспин. В разгара на ожесточен дуел с Вейдър, Люк е изправен пред изумително разкритие за Ситския лорд.

ПРЕМИЕРА: 17 октомври, 21:00

„Междузвездни войни: Завръщането на Джедаите“

„Междузвездни войни: Завръщането на Джедаите“

Година след събитията от „Империята отвръща на удара“, Империята се приготвя да разбие бунтовническата армия с още по-могъща Звезда на смъртта, докато бунтовниците организират мощна въздушна атака на космическата станция. Люк Скайуокър се изправя срещу Дарт Вейдър във финален, кулминационен дуел.

ПРЕМИЕРА: 18 октомври, 21:00

Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Междузвездни войни

Ето актьорският състав на "Оби-Уан Кеноби"

Всички новини за сериали във вселената Междузвездни войни от 10 Декември

Хейдън Кристенсен се завръща във вселената на Междузвездни войни

Meждузвездни войни идва като пълна колекция в HBO GO

Приключенска космическа седмица с "Междузвездни войни" по KINO NOVA