Лица За звездите

Мехмед Аслантуг от „Истанбулска приказка” е играл в сериала „Белене”, посветен на събитията в България

1 коментар

Мехмед Аслантуг от 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока”...
Мехмед Аслантуг от 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока”...

Мехмед Аслантуг През 80-те години на миналия век Мехмед Аслантуг, който изпълнява една от главните роли в „Истанбулска приказка”, е играл в телевизионния сериал „Белене”, в който се разказва за  възродителния процес в България и за лагера в Белене.

Говори се, че тогавашният  президент Тургут Йозал извикал младия журналист Авни Йозгюрел и му възложил да започне да пише сценарий, който да послужи за основа на филм, разказващ за събитията в България. Сериалът започнал през 1987 г. и предизвикал голям интерес.

Мехмет Аслантуг, който догодина на 25 септември ще навърши 50 години, е от черкезки произход.
Семейството му, което живеело в Кавказ, се преселило в Турция, където в Самсун, на Черно море, се родил актьорът. Интересът му към театъра започнал от училище, но когато дошло време за университета, той се насочил към  мениджмънт, а това му било от полза по-късно, когато създава компанията си „Детай филм”.

Мехмед Аслантуг


Мехмет Аслантуг има в биографията си участие в над 20 филма, бил е актьор, режисьор, продуцент. Четири пъти е бил носител на наградата „Златната пеперуда”, три пъти - на „Златния портокал”.

Мехмед Аслантуг От 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока” и има 10-годишен син Джан. Въпреки слуховете, че двамата са се развели, че живеят отделно, че имат материални затруднения, Мехмет и Арзум са все още заедно, а след продължително отсъствие от екрана актрисата се снима във филма на съпруга си „Втората половина на любовта”, чиято премиера беше 8 октомври.

Филмът струва 2 милиона долара, заснет е в турския курорт Бодрум и в Манхатън, в Ню Йорк, и е под влияние на борбата с рака, която води Арзум през последните години.
През 2006 г. тя се разболява от рак на щитовидната жлеза. В интервю за вестник „Сабах” Арзум разказва, че Мехмед през цялото време бил до нея и ѝ е помогнал най-много.

„За мен Мехмет беше съпруг, любим, по-голям брат и подкрепа”, казва Арзум, която по време на заболяването си е страдала най-много от раздялата със сина си. Докато е била принудена да остане вкъщи, Арзум се е занимавала със скулптура и планира да направи изложба.

Мехмед Аслантуг


През миналия сезон Мехмет Аслантуг се снима в една от главните роли в сериала „Чифликът  на госпожата” по романа на Орхан Кемал. Говори се, че за участието си във филма той е получавал един от най-високите  хонорари – по 40 хиляди лири на епизод (1 лира е равна на около 1 лв.). През април той  напусна сериала, тъй като по сценарий героят му бе убит. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Истанбулска приказка , Арзум Онан , Мехмед Аслантуг

Турският сериал "Цвете от изтока” от 17-и февруари по Нова ТВ

Долунай Сойсерт станала актриса на инат на баща си

Четирите мечти на Есра Ронабар се сбъднаха

Седа Акман бори стреса с йога и медитация

"Истанбулска приказка” цензуриран в Турция заради гей сцени