Актуално Какво ще се случи...

Долунай Сойсерт станала актриса на инат на баща си

Добави коментар

Красивата Дерия, която завъртя главата на Селим в сериала „Истанбулска приказка”, в живота е щастливо омъжена за Йомер от „Под липите”
Красивата Дерия, която завъртя главата на Селим в сериала „Истанбулска приказка”, в живота е щастливо омъжена за Йомер от „Под липите

Долунай Сойсерт и Синан ТузчуАктрисата Долунай Сойсерт и Синан Тузчу, който е известен и с това, че е 24 поколение внук на големия източен философ и поет Джелялетин Руми Мевляна, се срещнали в театъра, където играли в една и съща  пиеса.  

Двамата се оженили през 2006 г. и оттогава живеят заедно с иранската котка Хасмет в малка триетажна къща  в истанбулския квартал Улус. Всеки от етажите е по 40 квадратни метра, а помещенията са украсени със снимки и фигури на котки. Самата Хасмет си има собствена стая на втория етаж, разказва Долунай.

Освен котката Хасмет, Долунай много обича и цветята

които се намират навсякъде из къщата. Отглежда ягоди в саксии, но проявява голям интерес към бонзаите. Любимият ѝ предмет е картина, подарена ѝ от Синан за рождения ѝ ден.

Долунай СойсертДолунай Сойсерт, която на 25 март ще стане на 38 години, станала актриса на инат на баща си. Тя е родена в Адана, но тъй като заради професията на баща ѝ се местели често, прекарала юношеството си в Анкара, а младостта в Истанбул. Завършила частен колеж за мода, а след това история на изкуството и археология в Истанбулския университет и актьорско майсторство в школата на Мюждат Гезен. Заминала за Лондон, от там за САЩ, където завършила театрално майсторство в университета на  Небраска.

Америка ме направи това, което съм

Тя промени възгледите ми за живота, казва актрисата.

Синан Тузджу Завърнала се в Турция, когато била на 30 години, защото страдала от силна носталгия, но твърдо решен да преуспее като актриса в родината си. Снимала се в сериали и в рекламни филмчета, започнала да играе в Истанбулските градски театри, където се срещнала със Синан.

Филмовата ѝ кариера започнала с филм за Ататюрк  - „Република”, в който играе  ролята на Лятифе ханъм, съпругата на основателя на съвременната турска държава. Миналата година тя се снима в друг филм за Ататюрк „Сбогуване”,  където се превъплати в  Зюбейде ханъм, майката на Мустафа Кемал.

В лентата, показваща четири периода от живота на турския лидер, Синан Тузджу играе Ататюрк в зрелия му период.


 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Синан Тузчу , Под липите , Истанбулска приказка , Долунай Сойсерт

Туба Бююкстюн се омъжи в Париж, очаква близнаци

Четирите мечти на Есра Ронабар се сбъднаха

Туба Бююкюстюн оглави класация за най-желана съпруга...

Седа Акман бори стреса с йога и медитация

"Истанбулска приказка” цензуриран в Турция заради гей сцени