Лица Актьори

Линда Еванс: За нищо на света не бих пропуснала и миг от живота си.

Добави коментар

Отличената с множество награди актриса Линда Еванс е олицетворение на красотата и грацията за американските зрители в продължение на повече от пет десетилетия...

Отличената с множество награди актриса Линда Еванс е олицетворение на красотата и грацията за американските зрители в продължение на повече от пет десетилетия – от ролята ѝ на Одра Баркли в сериала „Голямата долина“ до тази на блестящата Кристъл Керингтън в „Династия“ и до „Кухнята на Ада“, което печели през 2009 г. в Лондон, Англия.

Линда ЕвансЛинда е носител на „Златен глобус“ за най-добра женска роля в телевизионна драматична поредица и е отличена с пет награди „Избор на публиката“ за най-добра актриса. Тя е номинирана и за награда „Еми“за изключително изпълнение на главна женска роля в драма сериал. За нейния принос към телевизионната индустрия, Линда получава звезда на Алеята на славата в Холивуд.

След сериала „Династия“ Линда се мести от Холивуд на Северозапад, където започва едно изключително пътешествие на себеопознаване. Тя се завръща към актьорската професия, като често участва в проекти като театралната постановка „Легенди“ и спечелва състезанието „Кухнята на Ада“, докато работи под ръководството на главния готвач с три звезди Мишлен – Марко Пиер Уайт.

Охолният и разточителен живот на актрисата се конкурира с този на Кристъл Керингтън.
Тя е обядвала с кралици и президенти, била е ухажвана от богати и известни мъже, а днес това, което Линда цени най-много, е мъдростта, натрупана по пътя.


В „Династия“ Вие бяхте доброто момиче, а Алексис – лошото. Искала ли сте да играете ролята на злодей?

Не, харесваше ми да бъда доброто момиче. Харесвах ролята. Беше ми приятно да бъда щастлива и влюбена. Предпочитам това вместо да бъда сърдита и отмъстителна. Но има нужда и от двата образа. Интересен е фактът, че единият не може без другия. Необходими са и двата образа, защото е важно да се покажат всички страни на нашата природа.

Каква беше атмосферата на снимачната площадка? Всички ли бяхте приятели или имаше някакви тайни съперничества?
Не. Нямаше как да се забавляваме толкова много, ако наистина имахме проблемите, за които се пишеше в пресата. Всъщност ние се разбирахме много добре. Всички се вълнувахме, че правим този сериал и, че всички го харесват. Имаше история за голямото съперничество между мен и Джоан, а тя идваше на гости в къщата ми преди „Династия“, когато бях женена за втория си съпруг и живеех в Малибу, тя постоянно ни посещаваше за вечеря.

Какво е да работиш с Джоан Колинс?

Първо, тя е страхотна актриса. Толкова е приятно да се работи с нея, защото тя е великолепна в това, което прави. Никой няма да забрави Алексис. Тя беше фантастична. Беше невероятно, защото, когато започнахме сериала, нейната героиня не беше написана, но през втората година от снимките я доведоха и смятах, че е гениално решение, защото беше много вълнуващо. Това изигра важна роля в „Династия“. Това е една от причините, които според мен ни държаха на върха толкова дълго, защото наистина се получаваше – всички тези различни герои заедно.
Чудесно е да има две съпруги, и двете влюбени в един и същ мъж, и драмата между тях.

Линда Еванс

Ако „Династия“ се завърне на телевизионния или големия екран, каквито са слуховете, ще пожелаете ли да участвате?
Е, това вероятно е, защото „Далас“ беше успешен и навлиза вече във втората си година. Научила съм се да не казвам „никога“. Преди 30 години казах на агента си, че никога няма да играя в театрална постановка, а това се случи. Затова никога не казвам никога. Отворена съм за всякакви възможности. Участието ми може да зависи изцяло от това как е написан сценария и как е представен. Със сигурност не бих искала да се върна и да направя нещо, което не е качествено продължение на това, което сме постигнали преди. Затова оставам отворена и в очакване.

„Династия“ Ви превърна в звезда от световна величина за много кратко време. Какво бе чувството да живеете публично живота си?
До деветата година бях готова да си тръгна и да имам личен живот, затова напуснах сериала преди края му. Нямах представа, че той ще завърши през деветата година, което е причината, поради която помолих продуцентите да напусна. Смятах, че ще продължава и продължава…
Трудно е да имаш собствен живот, когато си наблюдаван „под микроскоп“. Но мисля, че днес е много, много по-трудно, отколкото в миналото. Снимат и улавят всеки един момент от ежедневието ти.
Аз лично се преместих от Холивуд чак до Вашингтон. Исках да имам собствен живот. Наистина е вълнуващо да изживееш звездната слава, но накрая достигаш до момент, в който искаш да си върнеш живота.
Написах книгата „Рецепти за живот“. Описах това пътуване. То беше прекрасно. Поглеждам назад към миналото и не бих пропуснала нито момент, но сега съм на 70 г. и съм много щастлива.

Линда Еванс

Когато сериалът „Династия“ се превърна в огромен хит, Вие бяхте обявена за една от най-красивите жени в света. Усещахте ли натиск за това как трябва да изглеждате?
Абсолютно, защото, когато ти кажат, че си една от десетте най-красиви жени на планетата, а ти се събуждаш сутрин и се поглеждаш в огледалото и си казваш, „Уау! Мисля, че изглеждам като всички останали“, разбираш че е необходим екип, който да се грижи за външния ти вид.
Не може просто да се събудиш и да изглеждаш като Кристъл Керингтън! Макар че я показват как става от леглото в сатенения си халат, ти си там два часа по-рано за грим и прическа.
От една страна това е филм, телевизионна продукция, една илюзия, но от друга – жените вярват, че трябва да достигнат до такъв стандарт, който е нереалистичен и аз определено се усещах притисната в това отношение. Това е и причината да кача 12 кг., когато напуснах снимките – само в знак на протест. Можех да правя каквото пожелая от старите си навици. Усещането беше „Отново съм нормален човек“, и има нещо прелестно в това да имаш собствен, личен, неприкосновен живот, но натискът върху жените в днешно време е ужасен и не е реалистично.
Трябва да ни бъде позволено да бъдем себе си и изобщо да не приличаме на някой друг в света, освен на този, който сме, защото всеки от нас е уникален и красив по свой собствен начин.

Линда ЕвансВие сте имала невероятен живот. Какво Ви научи той и от какво се гордеете най-много?
Боже мой! Какво ме е научил животът? Мисля, че да го живея пълноценно и да не се страхувам да правя грешки. Просто излез и прави каквото сърцето ти подсказва и няма значение къде ще те отведе.
Не съжалявам за браковете си. Любовта си струва всички жертви и ако не завърши правилно или ако има болка или проблеми, пак си е струвало. Струва си да обичаш.
За нищо на света не бих пропуснала и миг от живота си. Исках да се омъжа и да имам деца. Това беше мечтата ми. Никога не съм искала да бъда актриса. Аз отделих време да свърша това, така че моята кариера завърши такава, каквато бе. Това просто демонстрира, че е имало възможности, които са ме очаквали, за които не съм подозирала. След като нещо приключи и аз смятах, че е страшно тъжно и болезнено, се отвори нова врата и ми се случиха великолепни неща.
Когато се обърна назад и се замисля за живота, си казвам „Боже, колко перфектно се е наредило всичко“, дори когато мислех, че е ужасно, се е оказвало, че е добро.
Просто излезте и приемете възможностите! Не се отказвайте от живота, наистина се впуснете в него.

Ако можехте да кажете едно нещо на 16-годишното си „Аз“, какво би било то?
Само, че пътят на живота си струва, че е вълнуващ. Животът е дар. Той е върховен дар, а ние забравяме това. Ние сме толкова погълнати от дребните детайли в него, че забравяме да виждаме истинската му красота.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Линда Еванс , Династия

Династия – 3 и 4 сезон