Лица Актьори

Лидия Ганева ще представи България на Детската Евровизия

Добави коментар

Лидия Ганева е победителят в националната селекция на БНТ за представител в Детската Евровизия 2016.

Лидия Ганева е победителят в националната селекция на БНТ за представител в Детската Евровизия 2016. С таланта си тя извоюва правото да представи България на песенния конкурс, който ще се проведе на 20-ти ноември тази година в Малта. Лидия се класира на първо място, след като журито ѝ даде максимален брой точки и успя да спечели 34,75% от зрителския вот по време на финалното шоу снощи.

Лидия Ганева е на 10 години от Пловдив и е възпитаничка на ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян“ в родния си град. Тя расте в буквалния смисъл зад кулисите на големите сцени. Майка ѝ е народна певица, а баща ѝ – професионален танцьор в ансамбъл „Тракия”, от които е наследила любовта към музиката.

Едва навършила 9 години, Лидия е носител на Гран При на конкурса „София Grand Prix“. Тя е била официален гост на фестивала “Златно славейче“ в Скопие, Македония, а изпълнението ѝ е издадено в юбилейния диск на Македонската национална телевизия. Заедно с Биг бенд-Пловдив талантливото момиче бе един от изпълнителите на концертите по случай обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Участвала е и в редица благотворителни и обществени прояви.

класиране

„Евровизия за мен е мечта. Винаги съм искала да представя България на Детската Евровизия, но до последно не вярвах, че това ще стане“ – сподели Лидия в първото си интервю след победата за предаването на БНТ1 „Денят започва с Георги Любенов“.

На второ място в националната селекция „Децата на България са супер“ е Димитрина Германова от Добрич, а на трето - Преслава Петрова от Търговище. На четвъртата позиция се класираха група “Бон-Бон”, пета остана Симона Кръстева от София.

класиране

Песента, с която Лидия Ганева ще представи страната ни на Детската Евровизия 2016, ще бъде създадена от специално ангажиран от БНТ авторски екип и ще бъде обявена до края на месец септември 2016 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу