ТВ анонси Jim Jam

JimJam - още един детски канал в BG

Добави коментар

От април 2008 г. на българския пазар ще очаква старта на детския канал - JimJam (ДжимДжем). Телевизионния канал е предназначен за деца до предучилищна възраст.

От април 2008 г. на българския пазар ще очаква старта на детския канал - JimJam (ДжимДжем). Телевизионния канал е предназначен за деца до предучилищна възраст.

JimJamJimJam предлага завладяващ микс от забавление и житейски ценности за малките зрители. Най-подходящ за децата на възраст между 1 и 4 години, JimJam е създаден да привлича вниманието, да възпитава и да предложи една сигурна и надеждна среда за хлапетата. Каналът предлага микс от най-любимите анимации, музикални филми, завладяващи приказни истории, куклени шоупрограми и анимации с глинени фигурки. Освен това JimJam стимулира детските умове чрез повтарящи се образователни блокове, съсредоточени върху цветовете, числата и геометричните фигури.

JimJam се разпространява от водеща международна медийна компания и дистрибутор на канали, телевизионно съдържание и видеоуслуги "Челомедия" (Chellomedia), която представлява каналите "Холмарк", MTV и "Дискавъри" и водещия независим продуцент и притежател на права за детски забавни програми "Хит ентъртейнмънт" (HIT Entertainment), съобщиха от компанията.

Как стартира JimJam?
JimJam стартира в Италия през октомври 2006 г. по SKY Italia. През септември 2007 г. каналът стана собственост на джойнт венчър между Chellomedia, част от Liberty Global, и HIT Entertainment, за разпространение на JimJam в целия свят.


Ето някои от изпълнените със знаменити герои предавания, които ще бъдат излъчени по канал JimJam:

Томас и приятели - JimJamТомас и приятели
„Томас и приятели” кани децата да се потопят в един въображаем свят чрез линиите на едно влакче и чрез думите на една история. Образът на „Локомотивът Томас” е създаден преди повече от 60 години от един баща за неговия син.

Томас е суетно локомотивче, което често си навлича неприятности, обикновено когато е прекалено нетърпеливо да свърши неща, които е по-добре да остави на по-големите и по-разумни локомотиви. Но мрачните дни в живота на Томас са кратки и той отново се суети оживено на гарата и на своя коловоз, с който се гордее изключително много.

Барни и приятели - JimJamБарни и приятели
В награждавания сериал „Барни и приятели” в главните роли се изявяват обичаният, мил Т-Рекс и Барни. Барни е много важна фигура в живота на децата в доучилищна възраст по цял свят и в продължение на почти две десетилетия ги учи на високи ценности и добро възпитание. Заедно със специалните си приятели-динозаври Бейби Боп, Би Джей и Риф, Барни преподава по уникален начин важни социални и познавателни умения на дечицата и обогатява представата им за палитрата от човешки емоции.

Децата възприемат Барни като свой верен приятел, който е до тях, докато растат и се развиват и докато опознават непрекъснато променящия се свят.

Строителят Боб - JimJamСтроителят Боб
От строителство до копаене и превозване, строителят Боб и неговата машина са винаги готови да се заемат с нов проект.

Боб и неговият екип демонстрират силата на позитивното мислене, решаването на проблеми и работата в екип, като винаги намират решение как да свършат идеално работата.

И най-важното, от началото до края екипът винаги показва, че “забавлението е в това да видиш крайния резултат!”

Анджелина балерина
„Анджелина Балерина” е създадена въз основа на приветстваните от критиката детски книги на Кетрин Холабърд и Хелън Крейг и всъщност е история за малка звезда с голяма мечта да стане примабалерина.

Анджелина балерина - JimJamПируетите на Анджелина са в центъра на действието, което улавя радостите и несполуките по пътя й, докато расте и се учи от грешките си. От това да победи страха си от ходене по въже до това да се научи как да се грижи за първия си домашен любимец, малките зрители ще видят света през очите на Анджелина.

С непоклатима решителност и с ярка индивидуалност, Анджелина се осмелява да последва мечтите си, но и открива, че пътят, който изминава, за да ги постигне, е също толкова забавен!

„Анджелина Балерина” е озвучен от Дейм Джуди Денч в ролята на Мис Лили и нейната дъщеря, и Финти Уилямс в ролята на Анджелина.

Дивата природа
„Дивата природа” е очарователна и необикновена поредица от анимационни филми за чудноватия живот на животните в една вълшебна земя.

Историите съдържат фантастични елементи и представят изключително забавни обяснения за законите на природата и света около нас. Всичко се случва в една земя на удивителни парадокси, в която тропически дъждовни гори граничат с арктически ледници, и златисти пустини обграждат необятни океани. Обитателите на това магическо царство са чудовища, животни и фантастични създания като синия крокодил, който търси други сини крокодили, лъва, който се опитва да разгадае причината, поради която прасетата го харесват толкова много, лисицата, която пише поезия и бизона, чиято приятелка го води на танци.

Осуолд - JimJemОсуолд
Осуолд е създаден, предназначен и разработен за телевизионно излъчване от Дан Якарино – известен автор и илюстратор на детски книжки. Всеки епизод проследява приключенията на Осуолд – симпатичен голям син октопод, и неговия любим хот-дог Уийни в един луд и понякога ексцентричен свят.

Историите са фокусирани върху преживяванията и дилемите, които срещат малчуганите – от възможността най-добрият ти приятел да се премести до това да помогнеш на някого да преодолее свенливостта си. Героите, с които ще се запознаете са: Хенри – суетен и капризен пингвин, Дейзи – енергично цвете с богато въображение, Мадам Бътерфлай – майчинска фигура с много здрав разум, която живее в голямата закусвалня с бебето си Катрина-гъсеницата. Тук са и Джони Сноумен – мъдрият възрастен, собственик на магазин за фунийки за сладолед и накрая неразделните ексцентрични близнаци.

Котаракът Джеймс - JimJamКотаракът Джеймс
В „Котаракът Джеймс” децата се запознават с група ексцентрични животни, които живеят в огромната градина на разкошна къща на ъгъла. Котаракът Джеймс е величествен, надут дипломат, живял някога уютен живот в къща, но бил принуден да води суров живот, след като собствениците му се преместили.

Поредицата разказва събитията в градината, докато Джеймс и неговата дива компания – колоритна група животни, която включва бившия боксьор заека Роки, ирландския охлюв г-жа Лавендър, семейство плъхове, френското куче Ситроен, което служи като посредник между Джеймс и леля му Мод, която живее далече, и розовия огнедишащ дракон Денис, изпратен от леля Мод да се грижи за Джеймс. Много от животните разбират манията на котарака за величие, но и се шегуват с него!

Когато се появи проблем, с който само Джеймс може да се справи, той пътува до чужди земи, за да го разреши с помощта на силни световни герои.

Пингу
„Пингу” е уникално и чудновато шоу, проследяващо приключенията на дръзкия, очарователен пингвин, докато той контактува и играе със семейството и приятелите си в Антарктика.

Пингу - JimJamС Роби, веселия тюлен, и със сестричката си Пинга, Пингу попада в най-различни комични ситуации, като открива нови приятели по пътя. За риба или разнасяйки писма с баща си, Пингу преживява ново приключение, където и да отиде, и за щастие семейното иглу винаги е наблизо, когато нещата се объркат.

Пингу е обичан от поколения и е световно известен герой. Част от невероятния му чар се крие в забавния „пингвински” език, който не се нуждае от превод, както и в изключителната му способност да превръща клюна си в тромпет, чрез който зрителите разбират дали е щастлив или тъжен.

Кипър
Картонена кутия, стар чорап, чадър – това са само част от многобройните неща, станали повод за приключения в света на Кипър. За това кученце с богато въображение всекидневни неща могат да са пътуване до луната или яздене на слон и всеки ден носи някаква изненада! Кой друг би срещнал извънземни, би се сприятелил и дори би си разменил плюшени мечета с тях?

Със своите приятели Тигър и Прасчо, Кипър е изпълнен с добро настроение и ентусиазъм и притежава уникално чувство за хумор. Всеки 10-минутен епизод показва много екшън, често пъти катастрофален, но винаги изключително забавен! Желанието на Кипър да бъде възрастен непрекъснато е осуетявано от детинския му подход към всичко.

Гумените играчки
Забавна поредица за деца до предучилищна възраст, която превръща всекидневната баня в свят на фантазии и удивителни приключения. Тя проследява подвизите на група гумени играчки за баня, чиито весели идеи ги отвеждат на невероятни пътешествия, в които четката за зъби може да се превърне в дърво, сапунерката – в кораб, а гъбата – в далечен остров!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър