ТВ анонси Jim Jam

JimJam отбелязва 65-ия рожден ден на „Томас и приятели”

Добави коментар

„Томас и приятели” достига до децата от различни краища на света в продължение на впечатляващите 65 години, което е повод за истински празник по JimJam!


Празнични епизоди ще се излъчват всеки ден през септември от 20:00

Томас и приятели


„Томас и приятели” достига до децата от различни краища на света в продължение на впечатляващите 65 години, което е повод за истински празник по JimJam! По случай 65-ия рожден ден на Локомотивчето Томас, детският тв канал посвещава всяка вечер през септември на любимата на всички малчугани поредица.

Малките зрители могат да се забавляват всяка вечер от 20:00 с класическите епизоди за Томас – дръзко, суетно, синьо локомотивче и неговите весели приятели.

Томас и приятели


Локомотивчето Томас
и неговите приятели стават любими герои на децата и техните семейства в целия свят още с издаването на първата книга „Трите локомотивчета” през 1945 г. Историите са създадени в Бирмингам, Англия, и за пръв път са разказани от автора Уилбърт Одри, за да развесели сина си Кристофър, който бил болен от шарка. Преподобният Одри направил дървена играчка-локомотивче за сина си, което нарекъл Томас, и му разказвал истории, докато момчето се възстановяло. Той се вдъхновил от пуфтенето на локомотивите, пътуващи от Падингтън до Бристъл и си представял образа и характера на всеки един от тях. Той надраскал историите на хартия и бил първият, който съживил локомотивчетата, като ги нарисувал с лица. Всъщност съпругата на преподобния У. Одри била тази, която го убедила да сподели идеите си с литературен агент.

Томас и приятели


През 1982 г. разказите били открити отново от Брит Олкрофт, създателка на документални филми, която пренася историите за Томас и неговите приятели в телевизията.

65 години след публикуването на първата книга децата и техните семейства в над 100 страни по света се радват на класическите разкази. Над 200 милиона книги са продадени, а уебсайтът е посещаван над 3 милиона пъти на месец.

Кати Феърбейн, програмен директор на JimJam, коментира, „Радостни сме от факта, че излъчваме незабравимите епизоди на „Томас и приятели”. Ние се забавляваме с поредицата за Томас още от старта на канал JimJam през 2006г. Това е очарователно предаване, което съответства на ценностите на канала, чиято цел е да предлага сигурна и развлекателна среда за малките деца и техните семейства, които да се забавляват с любимите си програми и да се вдъхновяват от историите, както са правили много други преди тях.”

„Томас и приятели” е школа, с която момчетата и момичетата откриват и опознават целия свят. Спомняте ли си, когато Томас се държеше нахално с Гордън и той реши да му даде урок, който Томас никога няма да забрави? Или случаят, когато Томас си навлече неприятности с някакви глупави камиони и получи предупреждение от инспектор Фет? Или пък за деня, в който Томас бе награден със собствен клон от линията за това, че помага на другите?
Томас и приятели

Време е да преоткриете класическата поредица „Томас и приятели” с JimJam!

JimJam е телевизионен канал, създаден за деца на възраст между 1 и 6 години и техните родители и възпитатели. Каналът е идеален помощник в родителските грижи, като създава стимулираща, забавна и сигурна среда за малчуганите. Висококачествената програма на канала е изпълнена с някои от най-обичаните в света герои от детската телевизия, сред които са „Томас и приятели”, „Строителят Боб”, „Барни и приятели”, „Анджелина Балерина”, „Пингу” и „Пожарникарят Сам”. Сигурни, вдъхновяващи и увлекателни, поредиците на JimJam са специално създадени, за да съдействат за социалното, интелектуалното и емоционалното развитие на малките деца.


Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Томас и приятели

Филмов блок всяка събота и неделя през септември по Jim Jam