Лица Актьори

Интервю с Гари Синийз

Добави коментар

Гари Синийз за „Престъпни намерения: Зад граница“ и за фондацията му, посветена на ветераните инвалиди от войните

Холивудската звезда Гари Синийз („Форест Гъмп“, „Аполо 13“, „За мишките и хората“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“), изпълнява ролята на Джак Гарет – следовател с двадесет годишен опит във ФБР, оглавяващ елитна група от профайлъри, този път посветили се изцяло на престъпления, които засягат американски граждани извън територията на САЩ.

AXN излъчва премиерно по един епизод от „Престъпни намерения: Зад граница“ всеки вторник от 21:00 ч.

  • Предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с актьора по повод ролята му в „Престъпни намерения: Зад граница“ и благотворителната дейност, която развива от дълго години.

Какво е да се преместите от света на „От местопрестъплението“ в друг гигант в криминалните сериали - „Престъпни намерения: Зад граница“?

Извадих голям късмет с „От местопрестъплението“. Докато пътувах по света и минавах през всички тези различни държави, с радост откривах колко популярен е сериалът навсякъде. Хората очакваха с нетърпение всеки нов епизод, така че когато се появи идеята да се преместя в друг успешен франчайз, определено бях заинтересован. Силно се надявах публиката да иска да ме види и в друг сериал, не само в „От местопрестъплението“.

Колко си приличат Джак Гарет и героят Ви от „От местопрестъплението“?

Постигнах голям успех с „От местопрестъплението: Ню Йорк“ в продължение на девет сезона. Мак Тейлър беше страхотен герой, с огромно удоволствие се вмъквах в кожата му. И той е следовател – изключителен професионалист и това е сходното между двамата герои. В телевизията много често можете да срещнете персонажи служители на реда, чиѝто живот е пълен хаос - всички тези ужаси и човешки драми, с които се сблъскват ежедневно в работата се отразяват на живота им извън нея – често са с по няколко развода и преминават през огромна болка в личния си живот. С Джак Гарет искахме да покажем различен поглед  – човек, който умее да балансира между работата и дома, въпреки бруталния мрак, в който трябва да функционира всекидневно.

„Престъпни намерения: Зад граница“

Моят герой е женен за ученическата си любов и двамата имат голямо семейство с шест деца. Допада ми факта, че сериалът представя семейния аспект в живота на отдадено на работата си ченге по този начин. Това, че той е в състояние да се прибере в къщи след изключително тежък случай, върху който е работил на другия край на света и да не пренесе нищо от това у дома си, за мен е чудесна гледна точка, защото показва, че подобен баланс не е невъзможен. В къщи той е любящ съпруг и баща, който се грижи за съпругата си и отглежда децата си с любов и разбиране.

Какво е чувството да изиграеш тези истински стожери срещу престъпността?

За мен е истинско удоволствие да играя тези герои. Те се изправят пред невероятни предизвикателства, случаи, хора и събития и мисля, че сме страхотни късметлии, че някой наистина върши тази работа в реалния живот. Привилегия е да имаш възможността да пресъздадеш света на тези герои и да покажеш на толкова много хора, колко опасен и ценен е трудът им и какви изключителни професионалисти са.

Чрез фондация „Гари Синийз“ Вие помагате и се грижите за военните ветерани и техните семейства от дълги години. Какво Ви мотивира за тази работа и за създаването на фондацията?

Това е работа на пълно работно време за мен. Създадох фондацията, за да можем да направим повече. Посветих голяма част от времето си на различни благотворителни акции. В моето семейство има ветерани още от Първата световна война, така че за мен нещата водят началото си още от там. Започнах да работя с ветерани от войната във Виетнам през 80-те, а през 94-та изиграх ветеран от виетнамската война във „Форест Гъмп“. След тази роля започнах да работя отблизо с Американската асоциация на военните инвалиди, а след атаките от 11 септември, навлязох дълбоко в дейности, подкрепящи нашите войници в Ирак и Афганистан. Собствената си фондация създадох през 2011-та.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Престъпни намерения: Зад граница , Гари Синийз