Лица Актьори

Горан Вишнич / Goran Visnjic

Добави коментар

Горан Вишнич / Goran Višnjić / Goran Visnjic е американски актьор от хърватски произход. Роден е на 9 септември 1972 г. в град Шибеник, Хърватия.

Горан Вишнич / Goran Višnjić / Goran Visnjic е американски актьор от хърватски произход. Роден е на 9 септември 1972 г. в град Шибеник, Хърватия. Израства в семейството на шофьор и продавачка, има по-голям брат. Едва на 9 години стъпва на сцената за първи път, с участието си в детската трупа на драматичния театър в Шибеник. След като не успява се запише в Загребската Академия за Драматично изкуство, попада в действащата хърватска армия, където служи 10 месеца във военно-въздушни войски. Успява да сбъдне мечтата си през 1990 г., когато е приет в Академията за драматично изкуство в Загреб.

Вишнич бива забелязан от американски продуценти и започва да получава покани за Холивуд. През 1997 г. получава роля в "Добре дошли в Сараево" на режисьора Майкъл Уинтърботъм. Следва роля в "Миротворецът", където има възможността да си партнира с Джордж Клуни и Никол Кидман. Междувременно започват участията му в театъра и в хърватското кино.

През 1999 г. започва да играе в знаменития сериал "Спешно отделение" в ролята на доктор Лука Ковач. През 2001 г. Горан Вишнич се снима в "The deep end", където негова партньорка е Тилда Суинтън. Филмът получава номинация за награда "Златен Глобус".

През 2001г. Горан Вишнич се снима в "The deep end", където негова партньорка е Тилда Суинтън. Филмът получава ниминация за награда "Златен Глобус".

В криминалният трилър "Доктор сън", Горан получава главната роля. В драмата на Робърт Дорнхелм "Спартак" Горан играе ролята на Спартак. Филмът е създаден по едноименната новела на Хауърд Фаст, а снимките са направени в България.

През 2000г. списание "Пийпъл" включи Горан Вишнич в 50-те най-сексапилни хора в света.

Филмография:

  • Спартак (2004)
  • Ледена епоха (2002)
  • The deep end (2001)
  • Спешно отделение (1999)
  • Приложна магия (1998)
  • Миротворецът (1997)
  • Добре дошли в Сараево (1997)
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Горан Вишнич