Актуално В програмата

Голямото готвене в MasterChef започва

Добави коментар

Същинските кулинарни битки в MastreChef започват този петък от 20 часа по bTV. Т

Те ще бъдат поднесени с „нов вкус“ и под нова форма в осмия сезон на кулинарното предаване. С три кутии, три специални задачи, три имунитета и много изгубени престилки стартира голямото готвене в кулинарната надпревара „MasterChef“. 24-ма от най-добрите хоби готвачи от цялата страна бяха наградени със заветната бяла престилка след като преминаха през кастингите и си спечелиха място в състезанието за титлата „MasterChef на България“. Борбата в кухнята, обаче, продължава, докато остане само един.

Под знака на числото 3 ще преминат епизодите на шоуто през тази седмица. В петък всеки един от тримата членове на журито ще постави своя индивидуална задача към кандидатите за титлата. За целта претендентите ще бъдат разделени на три групи. Най-добрият от всяка група ще спечели заветния имунитет, който му гарантира, че поне още една седмица ще остане в най-добрата кулинарна кухня в България. В събота за първи път в отборните битки ще се включат не два, а три отбора. Най-зле представилите се и в двата дни ще трябва да се разделят с MasterChef завинаги. Или както мъдро ще обобщи ситуацията Chef Таралежков - „Всяко ястие, тук е стъпка към титлата“.

Освен да дадат задачите под формата на кутии, Кустев, Таралежко и Сарафов ще „влязат в обувките“ на хоби-готвачите и ще готвят заедно с тях като редови участници, нагледно показвайки какво е важно, за да станеш MasterChef. Хоби-готвачите и зрителите ще станат свидетели на това колко са важни знанията и техниките, демонстрирано от Chef Кустев. Той дори ще използва стар грамофон, за да плейтне своята чиния. Chef Таралежков ще изуми с креативността и вдъхновението, а Явор Сарафов - с прецизност при създаването на ястието, което дори ще му позволи да си отдъхне с чаша вино в ръка, докато хоби-готвачите все още готвят, а той изчаква да дойде моментът да постави всичко в своята чиния.

Участието на журито в първото за сезона изпитание, ще породи весели ситуации и забавни коментари. Според равносметката на Таралежков, Явор Сарафов се радва на най-голяма фен база сред участниците. Те не спират да го аплодират и да се забавляват с неговите остроумни коментари и чувство за хумор.

Освен с аналитичен ум, в петъчния епизод Таралежков ще впечатли и с взискателността си по отношение на краетивността, така важна в кулинарията. В стремежа си към съвършенство, той дори ще накара един от участниците да плейтне отново ястието си и то в последната минута. Доказателство за неговата безкомпромисност в тази посока ще бъдат и думите му към участниците – „Все още не можете да освободите мисленето си. Не сте достатъчно креативни, виждаме едни и същи неща“.

Забавните, интересни и напрегнати моменти в кухнята на шоуто тази седмица няма да са никак малко. Ще има усмивки от доброто представяне и радост, от чутите похвали, сълзи от притеснение, неясни концепции и лутане, ще има провалени опити и нереализирани намерения.

Този петък в 20 часа, 24-ата талантливи хоби-готвачи ще се впуснат в същинската надпревара под погледите на Chef Кустев, Chef Таралежков и ресторантьорът Явор Сарафов. Преди да го направят, обаче, ще се запознаят и с основните правила в най-голямата кухня на България. А те са - уважение към всеки продукт, сезонни и местни продукти от доверени партньори, минимум отпадъци и нулева толерантност към разхищението. В MasterChef всичко се рециклира и компостира.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи