Предавания ТВ игри

Дупка в стената

Добави коментар

В "Дупка в стената" участват два отбора по трима души, които се борят за наградата – огромен железен бонбон, опакован от БНБ. Сред декора, решен в ярки цветове, има движеща се стена и басейн, в който падат всеки, не успял да мине през дупките в движещата се стена.

Румен Луканов от „Сделка или не” е водещият българския вариант на тв шоуто.

Румен Луканов "Дупка в стената" е съвсем нов тв формат, разработен от „Фриментал” – компанията, която държи правата и на „Мюзик айдъл”, само за три месеца е продаден в над 20 държави по целия свят.

“Hole in the wall” върви с голям успех в Испания, Франция, Австралия, Русия, Аржентина, Тайван, съседна Гърция, а през есента е премиерата в САЩ, както и по Би Би Си 1 във Великобритания.

По регламент в състезанието участват два отбора по трима души, които се борят за наградата – огромен железен бонбон, опакован от БНБ. Сред декора, решен в ярки цветове, има движеща се стена и басейн, в който падат всеки, не успял да мине през дупките в движещата се стена.

Зрителите пред екрана могат очакват смях до дупка, и то не от нещо казано, а от комичните ситуациите, в които се поставят героите на шоуто, коментира водещият.

Ролята на спасители край басейна са поели Гергана Гунчева (Мис България 2004) и колегата ѝ модел Иво Иванов.

 

Дупка в стената


Правила за участие в Дупка в стената

Играта условно е разделена на три кръга. В първия двата отбора, съставени от по трима участника, трябва да преодолеят общо шест стени с по една дупка. Във втория кръг отборите преодоляват четири стени с по две дупки, а в третия – две стени с по три дупки. Всеки кръг (стена) носи определен брой точки на двата отбора, както следва:

I кръг – всяка преодоляна стена носи 10 т.
II – всяка преодоляна стена носи 20 т.
III – преодоляната стена носи 60 т.


Участниците застават на маркирана с червен цвят линия, наречена ФРОНТ. Той не бива да бъде престъпван, в противен случай резултатът е невалиден. Срещу участниците се насочва подвижна стена с дупка в нея.

Играчите трябва да заемат формата на дупката, така че да преминат през нея. В противен случай стената ги отблъсква и те падат в басейн с вода. За счетен резултат се приема, ако участниците преминат дупката в стената и се задържат върху маркираната лента. Положителният или отрицателен резултат се посочва с римското “палец нагоре” и “палец надолу”.

В края първи кръг застават капитаните на отборите, които трябва да преминат съответната стена с “помощта” на предмет или друго условие като преминаване със затворени очи;

Във втори кръг на играта, двама участника от всеки отбор трябва да преминат през две стени върху които са изписани въпроси. Има два възможни отговора – верен и грешен. Те са изписани върху две врати. При верния отговор има истинска дупка, през която участниците могат да минат безпрепятствено. Грешния отговор е сигурна гаранция за падане в басейна.

Във трети кръг двата отбора един след друг трябва да застанат заедно върху фронта и да преминат едновременно и тримата през очертаните дупки в стената.

Отборът-победител получава премия от един железен бон (1000 лева) от по монети с номинал 1 лев, пакетирани специално в Българска народна банка.Проектът „Дупка в стената” е първият опит на Румен Луканов като изпълнителен продуцент, но той е доволен от направеното досега. Екипът снима в студио в сградата на "Аско Деница" в ЖК „Младост”.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Дупка в стената

„Дупка в стената” от 18 юли по „Нова телевизия”