Предавания ТВ игри

Сделка или не

3 коментара

"Сделка или не" се провежда от понеделник до петък по Нова телевизия.

Сделка или неНай-големият хит сред телевизионните игри по целия свят в последните години. Играта е създадена в края на 90-те от Ендемол Холандия, където се излъчва като седмично голямо шоу.

През 2003 е създаден 30-минутния вариант на шоуто, който дебютира в Италия и се превръща в шоу номер 1 в страната. От там започва успехите му по целия свят: Франция, Испания, Австралия, Русия и т.н.

Играта се провежа от понеделник до петък в предаването “Сделка или не” Всеки ден се тегли жребий в края на предаването, като печелившият зрител се набира на живо, ако има връзка с телефона му.

От понеделник до петък в 18:30 ч. - 45 минути
Водещ: Румен Луканов


Правилата на играта са следните:
Водещият задава въпрос на зрителите... Въпросите могат да са свързани с обществено политическия, културен, географски, исторически, спортен живот. Всеки зрител може да пусне SMS на определен номер и да даде отговор.

Всички отговорили вярно на въпроса влизат в компютър, от който се провежда жребий всеки ден. Печелившият номер е този, който се вижда на екрана, като последните две числа се скриват от екрана. Зрителят, отговорил вярно на въпроса, печели същата сума, която печели играещият в студиото, независимо дали е приета сделката с банката или е спечелил сумата в неговата кутия.

Играта е само чрез SMS изпратен на кратък номер за трите мобилни оператори. Цената на 1 SMS е 1 лев без ДДС. Паричните награди се изплащат в срок от 30 дни, като се удържат определените в закона данъци в размер на 12%.

Избират се 22-ма състезатели от 22 различни града. Всички остават на своите места (на скамейките) в студиото. Всеки от тях има кеш-куфарче/кутия (вътре има изписана сума). Но само един от тях ще играе Спечели Или Не . Играчът, който ще бъде избран да играе, ще бъде определен само чрез отговарянето на един въпрос. Който от участниците успее да отговори първи на този въпрос, който има няколко варианта за отговор, ще седне срещу водещия и ще играе Спечели Или Не.

Играчът носи със себе си само своето куфарче/кутия. В него може да има от 10 стотинки до 100 000 лева. Никой не знае съдържанието на куфарчето.

На табло се изписват сумите от куфарчетата – вляво са 11-те най и по-малки суми, вдясно – големите, атрактивни награди. Сред малките суми може да има и смешни, но без никаква стойност награди като банан, крушка, лимон и пр. Тази информация на таблото дава възможност на играча да следи внимателно играта си и да вземе правилното решение, когато му предлагат сделка. Дали да запази куфарчето си или да го продаде за възможно най-голяма сума. Именно тук е най-голямата трудност в играта.

След като започнат да се отварят куфарчетата, решението е в ръцете на играча какъв отговор ще даде на въпроса: Имаме ли сделка или не?

Основният принцип на игра е следният: има 22 кутии. Играчът сам определя кои от тях да бъдат отваряни. Веднага след като бъдат отворени първите шест куфарчета/кутии и техните суми изчезнат от таблото, се отваря горещата линия с банкера/банката. Водещият отговаря и научаваме, че банката е готова да купи куфарчето на играча за, примерно, 2000 лева. Дали той е съгласен/Имаме ли сделка? Ако играчът не приеме, продължава да играе. Но вече телефонът звъни при отварянето на всяка трета кутия. Всеки път телефонът звъни с примамливо предложение от банката.

Размяната на една кутия с друга е възможна. И това е съвсем честно – все пак играчът не си е избрал сам кутията. Случва се само веднъж – например да избере кутия/куфарче с любимото си число, но предложението за размяна трябва да дойде от банката.

Трябва да се направи избор между финансова сигурност (предложението на банкера) и огромен хазартен избор, който може да донесе или хиляди левове, или буквално нищо.Всичко е в ръцете на играча – Правим ли сделка?
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сделка или не

Банков служител спечели 50 000 лв. в „Сделка или не“

Ненчо Балабанов посреща новите участници в „Сделка или не“ на 4 септември

Есента на NOVA – изобилие от качествени продукции

С нов водещ „Сделка или не“ се завръща в ефира на NOVA

“Сделка или не” се завръща на 10 септември