Предавания ТВ игри

Риск печели, риск губи

Добави коментар

Телевизионната игра „Риск печели, риск губи” е състезание за решаване на кръстословица.
Телевизионната игра „Риск печели, риск губи” е състезание за решаване на кръстословица. Състезателите в залата излизат един след друг, избирани на случаен принцип, за да решават думите, подредени на уреда КРЪСТОСЛОВИЦА, който се намира на сцената.


Всеки участник има право да избере една произволна карта от КРЪСТОСЛОВИЦА и, когато асистентката му я отвори, водещият му дава първоначална информация за думата, за която играе.

Информацията включва от колко букви се състои думата и информация, която да ориентира участника за какво играе. След това участникът има право да избере два пъти от КАРТИТЕ НА КЪСМЕТА, които са съответно АСО, ДВОЙКА и ЖОКЕР. Ако изтегли АСО, той има право да отвори произволна карта по думата, за която играе.

Ако изтегли ДВОЙКА, печели право да назове две букви от азбуката и ако ги има в думата, асистентката на водещия му ги отваря. При ЖОКЕР печели право да научи повече за думата. Например, ако по първоначална информация че играе за художник, при ЖОКЕР се подсказва, че играе за български художник.

При втори ЖОКЕР научава, че това е художник, известен с псевдонима Майстора, и т.н. След като изтегли два пъти от КАРТИТЕ НА КЪСМЕТА, участникът има 10 секунди, в които трябва да назове думата. Ако успее, печели сума. След като е отворил една дума от КРЪСТОСЛОВИЦАТА, играчът е поставен пред избора да играе за нова дума, с риск да загуби спечеленото дотук, в случай че не я познае, или да се откаже и да запази спечеленото до този момент. В случай че се откаже, водещият избира нов участник, който излиза на сцената и играе.

Участникът, който довърши кръстословицата е победител в играта и печели правото да завърти КОЛЕЛОТО НА КЪСМЕТА, където го очакват парични и предметни награди. Разбира се, голямата награда, към която се стремят финалистите, е секторът СУПЕРДЖАКПОТ, на който е голямата награда от 100 000 лв.

Освен решаването на КРЪСТОСЛОВИЦАТА и въртенето на КОЛЕЛОТО НА КЪСМЕТА, шоуто „Риск печели, риск губи” предлага и множество други атракции, с които да забавлява публиката - игри с МОМИЧЕТАТА НА КЪСМЕТА, игра с публиката, музикални игри и много други.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Риск печели, риск губи

Легендата „Риск печели, риск губи” се завръща