Актуално Какво ще се случи...

„Доброта“, еп. 4 : Дамла приема предложението на жената на любовника си

Добави коментар

Мурат не може да разбере какво е замислила Дамла, но тя го изнудва, че ще разкаже на Неслихан всичко за това кой е нейният любовник. Неслихан, която иска да помогне на момичето, я завежда при свой приятел от студентските години, психиатъра Корай.... Корай казва на Неслихан, че за Дамла е по-добре да не бъде сама известно време. Неслихан убеждава Дамла да остане в къщата им за гости, която е срещу тяхната къща, докато се оправи. Разберете още какво ще се случи в епизод 4 на турския сериал „Доброта“, който може да гледате на 11 април 2024 от 21:30 часа по bTV Story.

В епизод 3 на турския сериал „Доброта“ Мурат виждайки жена си с любовницата си се ужасява. Но разбира, че Дамла е момичето, което е помогнало на жена му, и Неслихан все още не знае нищо за връзката им. По-късно Мурат съобщава на Дамла, че се разделят. Какво ще направи Дамла?


НА КРАТКО какво се случва в епизод 4 на турския сериал „Доброта“, който може да гледате от 21:30 часа всяка делнична вечер по bTV Story.

Когато Неслихан разбира, че Дамла се е опитала да се самоубие, тя е поразена. Признава на майка си, че веднъж не е успяла да помогне на сестра си, която се е самоубила, затова ще направи всичко, за да помогне на нещастната Дамла.

Мурат не може да разбере какво е замислила Дамла, но тя го изнудва, че ще разкаже на Неслихан всичко за това кой е нейният любовник.

Неслихан, която иска да помогне на момичето, я завежда при свой приятел от студентските години, психиатъра Корай....

Корай казва на Неслихан, че за Дамла е по-добре да не бъде сама известно време.

Неслихан убеждава Дамла да остане в къщата им за гости, която е срещу тяхната къща, докато се оправи.

Всичко за турския сериал „Доброта“

Мурат пристига в компанията и научава от своята секретарка, че тъща му го търси.

Шахика пита Мурат защо в отчетите няма никакви плащания за обувките, които са били показани на финалното шоу. Мурат уверява, че момичето е получило плащането си. Просто тя е студентка и за да не плащат данъци за нея, са решили да платят хонорара ѝ в брой. Шахика не е доволна и му напомня, че те са сериозна компания и всички плащания трябва да се отразяват в отчета. Мурат уверява, че е платил таксата от собствения си джоб.

Шахика се смее на думите на зет си. Шахика казва на Мурат, че Неслихан е дошла да я види днес и е била не на себе си. Момичето, което ѝ е помогнало в сауната, е искало да си посегне на живота днес. Лицето на Мурат се изкривява. Също така Шахика разказва, че това момиче е искало да се самоубие заради приятеля си, който е женен. Лицето на Мурат отново се изкривява от изненада. Мурат възнамерява да си тръгне, като обяснява, че иска да се обади на Неслихан. Шахика моли Мурат да я запознае с момичето дизайнер, чийто хонорар той е платил от джоба си.

Мурат се обажда на Неслихан и ѝ казва, че току-що е разговарял с Шахика и в момента се притеснява за нея. Неслихан успокоява съпруга си, че тя е добре. Тя и Дамла обядват в кафене на брега на морето. Мурат моли съпругата си да изпрати адреса на кафенето.

Неслихан намята якето на Мурат, което е намерила в колата си, върху раменете на Дамла. Дамла неусетно вдишва познатата миризма.

По пътя към кафенето Мурат си спомня как преди два часа е дошъл при Дамла в болницата и изрично я е предупредил да не се среща отново с жена му.

Неслихан моли Дамла да отиде при един познат психиатър. Дамла отказва, спомняйки си, че Неслихан ѝ е обещала да помогне на любовника си да се разведе със съпругата си. Неслихан не се отказва от думите си, но я уверява, че трябва да помисли на спокойствие. Дамла неохотно се съгласява.

Отдалечавайки се от Дамла, Неслихан се обажда на Карай и го моли да помогне на приятелката ѝ, която днес се е опитала да се самоубие. Карай поглежда графика си и вижда, че е запълнен, но заради Неслихан променя графика си и се съгласява да приеме приятелката на Неслихан утре в 12 ч. на обяд. В знак на благодарност Карай намеква, че не би имала нищо против да вечеря с нея. Неслихан предлага да отидат в японския ресторант.

Мурат пристига в кафенето и вижда Дамла да седи сама на една маса.

- Къде е Неслихан? Какво ѝ каза? Кажи ми.
- Нищо не съм ѝ казала.
- Ти луд ли си? Казах ти да не я виждаш преди няколко часа.
- Направих го, да. Но не съм ѝ се обаждал. Тя дойде при мен, какво трябваше да направя? Замених мъртвата ѝ сестра. Тя не иска да направи същата грешка отново. Казва, че съдбата ни е събрала. Не знам, може би е било така?
- Ти луда ли си? Какво, по дяволите, означава съдбата?

Неслихан се приближава към мъжа си отзад и чува последните му думи. Неслихан вика мъжа си и го пита какво е казал току-що. Мурат се възмущава, че не разбира как човек може да отнеме живота си заради нещастна любов.

Неслихан съобщава на Дамла, че тя и мъжът ѝ трябва да си тръгнат, тъй като е време да вземат децата от училище. Неслихан се надява, че приятелят на Дамла няма да я остави сама днес. Дамла се опира на масата и поглежда Мурат:

- Не знам. Може би. Ако той, както и господин Мурат, ме смята за луда, сигурно си мисли, че ще разкажа всичко на жена му.
- Дамла, ти не би направила нещо такова, нали? - Неслихан поглежда объркано приятелката си.
- Не знам, не знам. Ако бях негова жена, щях да искам да знам какъв е той в действителност.

Мурат не се сдържа и пита Дамла какъв човек е гаджето ѝ. Неслихан дърпа съпруга си назад. Мурат обяснява, че се чуди, ако приятелят на Дамла е толкова лош човек, защо все още са заедно. Неслихан решава да прекъсне разговора и след като се сбогува с "приятелката" си, напуска кафенето заедно с мъжа си.

По пътя Мурат упреква съпругата си, че е дала на това момиче якето му. Неслихан не разбира защо съпругът ѝ се ядосва на Дамла, напомняйки ѝ, че тя току-що е излязла от болницата. Мурат моли съпругата си да не се сближава с това момиче, защото се страхува, че ще ѝ навреди. Неслихан го уверява, че не може да остави Дамла.

-Момичето е много самотно -отвръща Неслихан

Докато Неслихан отива до училището, за да вземе децата, Мурат се обажда на Дамла и ѝ казва, че ще дойде да я види по-късно.

Нехир излиза от училището и напомня на баща си, че е обещал да отиде с нея на шопинг. Неслихан предлага сама да я заведе до магазина, но момичето се противопоставя, отбелязвайки, че майка ѝ не ѝ позволява да избира нищо сама. В магазина Нехир упреква баща си, че е забравил за годишнината от сватбата им с майка ѝ, и предлага да отидат в отдела за бижута.

Мурат и дъщеря му се връщат вкъщи. Нехир тича в стаята си с покупките. Мурат целува съпругата си и излиза, като обяснява, че има много работа за вършене.

Дамла се облича за идването на Мурат.

Неслихан се обажда на Дамла и ѝ напомня, че утре в 12 ч. имат среща с Карай. Дамла благодари на Неслихан за загрижеността ѝ.

Неслихан предпазливо пита Дамла дали ще бъде сама тази вечер. Дамла признава, че не е сама. В този момент на вратата се звъни.

Дамла отваря вратата и поглеждайки към Мурат, говори по телефона:

- Благодаря ти, Неслихан, за загрижеността. Добре, ще се видим утре.

Веднага след като Дамла прекъсва разговора, Мурат иска обяснение какво означава всичко това. Дамла се оправдава, като уверява, че съпругата му сама ѝ се обажда. Мурат иска обяснение какво означават думите ѝ "Ще кажа всичко на жена му".

- Какво ще се случи, когато ѝ кажеш? Какво? Няма да мога повече да виждам децата. Ще изгубя всичко, за което съм работила толкова упорито. Как ще се отнесе към жената, която е съсипала живота ми?
- Ако исках да съсипя живота ти, щях да го направя отдавна.
- И така, какво искаш, Дамла?
- Искам да ме обичаш. - Дамла обгръща с ръце врата на Мурат. - Обичай ме. Обичай ме. - Мурат отблъсква любовницата си.

Дамла си спомня как са се запознали. Той я защитава от престъпник.

- Ти ме спаси. Ти ми подаде ръка за помощ. Ти застана до мен в най-тежкия ми час. Не виждаш ли какво означаваш за мен? Обичам те. Обичам те толкова много, но знам, че дори няма да ме погледнеш, ако кажа на жена ти. Аз не искам това. Просто искам да бъда до теб завинаги. - Дамла обгръща с ръце врата на любимия си. - Усеща аромата ти и целува врата ти. Това място е мое.

Дамла успява да съблазни Мурат. Неслихан се обажда на съпруга си. Мурат се измъква от леглото на любовницата си и отговаряйки на обаждането, уверява, че е на път за вкъщи.

На сутринта Неслихан пристига в клиниката на Карай с разкошен букет от рози. Дамла поглежда изненадано цветята. Неслихан ѝ казва, че днес е годишнината от сватбата на нея и съпруга ѝ, но тези цветя са за Карай, тъй като той е намерил време за нея.

Неслихан и Дамла влизат в клиниката. Д-р Карай излиза от кабинета и поздравява Неслихан. Дамла забелязва, че Карай гледа Неслихан по някакъв особен начин.

Дамла и Караи влизат в кабинета. Дамла им казва, че нищо не я спира в живота. Тя няма корени, но има мъж, чието име не може да каже, защото любовникът ѝ е женен.

- Как се чувствате вие, когато любимият ви мъж е женен?
- Като на кухненски стол. - В очите на момичето се появяват сълзи. - Като на пластмасов кухненски стол.

Карай и Дамла излизат от офиса. Дамла отива до тоалетната. Карай уверява Неслихан, че е постъпила правилно, като е довела Дамла при него. Това момиче преминава през труден период. Той ѝ е предписал лекарства и за него е важно тя да идва при него всяка седмица.

Неслихан обещава, че ще се погрижи за това. Карай моли Неслихан тази седмица да не оставя Дамла сама. Дамла се връща.

Карай напомня на Неслихан, че му е обещала вечеря.

Неслихан уверява, че помни всичко, особено това, че той обича японска храна.

Неслихан и Дамла пристигат в кафенето. Дамла казва, че докато е разговаряла с Карай, си е спомнила за белия пластмасов стол, който е бил в кухнята на чичо ѝ. Когато са имали гости, те са изнасяли този стол в коридора и всеки път, когато вечерята е свършвала, тя е носела стола обратно. Неслихан разбира, че Дамла се чувства така, сякаш за нея няма място. Дамла отбелязва, че засега наистина няма място за нея, но когато някой си тръгне, тя ще заеме мястото му. Неслихан пита как е прекарала Дамла снощи и как се казва този мъж.

Дамла ѝ казва, че нейният мъж се казва Умут. Лъже жена си, че е останал късно в работата, затова са прекарали известно време заедно. Лицето на Неслихан се променя, тъй като вчера Мурат също е закъснял за работа. Дамла ѝ разказва, че днес Карай, ѝ е задал интересен въпрос:

- Той ме попита дали смятам, че лъжата е навик. В края на краищата, ако един мъж лъже жена си, заради това, че се вижда с друга, не лъже ли, че е нещастен с жена си.
- И какво отговори ти?
- Ами, аз съм объркана.
- Слушай Карай, той те накара да се замислиш още на първия сеанс. Той е добър. Това е добро основание за съмнение.
- Много ли сте близки с господин Карай?
- Да, бях. А после се ожених, имам деца, Мурат и всичко останало.
- Той не е женен?
- Не, Карай никога не се е женил.

Неслихан моли Дамла да се отнесе сериозно към лечението си и да не пренебрегва посещенията си при Карай. Неслихан е сигурна, че Дамла има нужда от време, за да си стъпи на краката. Тя не бива да преминава през това сама.

- Искам да бъда до теб.
- Ти вече си до мен, Неслихан. Какво друго можеш да направиш? Няма да се преместя при теб.
- Точно това казвам. - Дамла застива в удивление. Не ме гледай така. Не се притеснявай, не те моля да се преместиш при нас. Не искам да те натоварвам с две деца. Говоря за къщата за гости. Тя е точно срещу нашата къща, брат ми отсяда там когато се връща от чужбина. Дамла, не искам да те оставям сама. Искам да съм близо до теб. Какво ще кажеш?

Дамла колебливо отказва. Неслихан казва на момичето, че като се премести при нея, ще ѝ помогне да изкупи вината си за смъртта на сестра си. Дамла приема предложението на Неслихан.

Дамла опакова нещата си и пристига в къщата на Неслихан, като я оглежда с възхищение. Неслихан показва на Дамла къщата за гости. Неслихан моли Дамла да се настани удобно и възнамерява да се върне в къщата, като обяснява, че трябва да приготви любимите ястия на Мурат. Дамла поздравява приятелката си за годишнината от сватбата.

Докато затваря вратата след Неслихан, Дамла се усмихва самодоволно.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Доброта

„Доброта“, еп. 40 : Дамла заплашва Неслихан! – какво ще се случи…

„Доброта“, еп.39 : Дамла и Пойраз се сближават, но се появява Неслихан...

„Доброта“, еп. 38 : Неслихан и Дамла се сблъскват на маскарадно парти

„Доброта“, еп.9 : Неслихан вижда как Мурат се целува с Дамла – какво ще се случи

„Доброта“, еп.8 : Шахика е сигурна, че Мурат и Дамла се познават отдавна...