Актуално Какво ще се случи...

„Доброта“, еп. 74 (ФИНАЛ) : Мурат гони Дамла, а Неслихан я приютява в дома си!

Добави коментар

Дамла се опитва да убеди Мурат да заминат заедно в чужбина. Но той казва, че тя му е била нужна, за да накара съда да му даде децата. А сега Неслихан ги е взела, така че Дамла няма място в живота му. Мурат гони Дамла от дома си, а Неслихан я приютява. Разберете още какво ще се случи в епизод 74 на турския сериал „Доброта“, който може да гледате на 8 юли 2024 от 21:30 часа по bTV Story.

В епизод 73 на турския сериал „Доброта“ Мурат и Атила идват да посетят Неслихан в болницата и там продължават да си изясняват отношенията. Мурат обвинява Атила, че е виновен за случилото се с бившата му жена - защо е дошъл на срещата с пистолет? Атила и Неслихан имат план как да вземат децата от Мурат.


НА КРАТКО какво се случва в епизод 74 на турския сериал „Доброта“, който може да гледате на 8 юли 2024 от 21:30 часа по bTV Story

Дамла се опитва да убеди Мурат да заминат заедно в чужбина. Но той казва, че тя му е била нужна, за да накара съда да му даде децата. А сега Неслихан ги е взела, така че Дамла няма място в живота му.

Мурат гони Дамла от дома си, а Неслихан я приютява.

Всичко за турския сериал „Доброта“

Неслихан и Атила пристигат в новия дом на Неслихан. Бату и Нехир тичат от къщата и прегръщат майка си. Неслихан прегръща децата и им казва, че сега те ще живеят с нея в тази къща. Нехир и Бату са щастливи.

Атила се приближава до Неслихан и ѝ казва, че възнамерява да посети г-н Юксел в затвора. Може би сега той ще проговори. Ако счетоводителят проговори, Мурат ще трябва да бъде осъден на достойна присъда. Неслихан се надява Мурат да получи това, което заслужава.

Мурат е в дома си и рита възглавниците в гнева си. Дамла призовава Мурат да се успокои, като отбелязва, че в чужбина ще им е още по-добре без деца. Мурат се ядосва и ѝ напомня, че се е оженил за нея само за да получи попечителство над децата. Но тъй като децата вече са при Неслихан, той вече няма нужда от нея. Той подава молба за развод. Дамла се оплаква, че ако се разведат, тя няма да има къде да живее. На Мурат не му пука.

- Какво ме интересува? Това е твой проблем. Няма да чакаме развод. Махай се веднага и вземи леля си и чичо си със себе си.

Мурат се отправя към къщата за гости. Дамла тича след Мурат, молейки я да я изслуша. Мурат отминава Дамла и чука на вратата на къщата за гости. Щом вратата се отваря, Мурат настоява Неджати и жена му да напуснат къщата му веднага. Неджати моли Мурат да не ги изхвърля посред зима, като отбелязва, че при сегашната икономическа ситуация не могат да си намерят място за живеене. Мурат казва това, което иска, и си тръгва.

Неджати упреква Дамла, че заради аферата ѝ със Сарп Мурат ги прогонва. Дамла признава, че Сарп е братовчед на Корай и че е имал афера с него, за да получи информация. Сюнгул се оплаква, че са останали на улицата. Дамла моли чичо си и леля си да си съберат нещата и да напуснат къщата на Мурат, за да не го ядосат. Дамла обещава, че ще говори с Мурат и ще се опита да ги върне.

Неслихан и децата приготвят вечеря. Децата са щастливи, че вече са отново заедно. Телефонът на Айшил звъни и на дисплея се появява името на Мурат. Айшил пита Неслихан какво да прави. Неслихан моли прислужницата да отговори на обаждането. Айшил приема обаждането:

- Коя си ти? Коя си ти, за да ми вземеш децата.

Неслихан взема телефона от Айшил:

- Какво има? Какво искаш отново? Айшил е с децата ми, така че не ѝ се обаждай.
- Знам, затова ѝ се обаждам. Да ѝ кажа, че е отрязала клона на който седи.
- Наистина? Както си направил в компанията?
- Не ме ядосвай, Неслихан. Не ме ядосвай. - Мурат нервно смъква вратовръзката си от гърдите.
- Престани да ме заплашваш. Ти си луд, но аз го осъзнах твърде късно. Не ни се обаждай повече и не се обаждай на Айшил. Тя работи при теб заради децата. Децата са при мен, значи и тя е при мен. Остави ни на мира. - Неслихан прекъсва разговора. Мурат разбива телефона в стената.

Дамла изпраща леля си и чичо си, като обещава, че ще се опита да убеди Мурат да ги върне в къщата за гости.

След като изпраща леля си и чичо си, Дамла отива в къщата на Мурат и го уверява, че е останала само за да не го оставя сам. Дамла налива на Мурат едно уиски. Мурат се взира в една точка и се оплаква, че е изгубил всичко:

- Загубих всичко: жена си, децата си, всичко. Борих се за тях, но ги загубих. - След като изпива чашата с уиски, Мурат нарежда да му налее още една.

Мурат настоява Дамла да си тръгне. Дамла не разбира къде да отиде, защото самият той преди няколко години я е спасил от леля ѝ и чичо ѝ, а сега отново я праща при тях. Дамла предлага на Мурат да замине за чужбина и там да започне живота си на чисто. Мурат няма намерение да заминава никъде. Дамла настоява:

- Ти не разбираш. Сарп ме преследва, Гюлсерен ме преследва, Неслихан със сигурност ще ме смаже. Трябва незабавно да замина за чужбина, иначе ще ме вкарат в затвора.
- Какво има общо това с мен? Ти заминаваш, а аз трябва да те издържам? - Мурат скача от дивана. - Трябваше да помислиш.
- Опитахте се да ме убиете, а аз си замълчах. Ако бях разказал всичко, сега вече щеше да си зад решетките. Поне за това си ми задължен.
- Не дължа на никого нищо. Ако искаш дсъобщи на полицията? Отиди и им кажи. Да, ти ме защити, но и аз те защитих. Не съм казвал, че Дамла е убила Корай, разбираш ли? Не съм те издал.

Дамла му напомня, че е дала всичко, което е имала, за неговото мълчание. Къщата ѝ, акциите, парите, а той не ѝ е дал нищо за мълчанието ѝ. Мурат ѝ напомня, че заради нея е изгубил съпругата и децата си. А какво е загубила тя заради него?

- Дете.

- Хм, ти самата не си даваш сметка за това. Ти направи друго с Пойраз. После ще направиш друго с Ахмет, после с Мехмет... Какво е твоето достойнство? Винаги можеш да намериш някой, с когото да си направиш дете.

Дамла удря звучен шамар на Мурат. Мурат хваща Дамла за врата и я избутва навън.

Дамла побягва обратно към къщата на Мурат, но той хвърля чантата ѝ по нея, изисквайки да не смее да се върне. Дамла блъска по вратата, крещейки, че Мурат сам си е виновен за случилото се. Той е този, който е женен, а тя е млада и наивна. Той я е използвал.

- Знаеш ли къде е Нехир сега? Къде е Бату? Знаеш ли къде е бебето на Мелис? Не знаеш. Какъв баща си ти? Никакъв баща.

Очите на Мурат се изпълват с гняв. Изтича на двора, Мурат хваща Дамла за врата и я избутва през портата. Дамла пада и си наранява коляното. Въпреки болката Дамла скача на крака и се нахвърля върху Мурат като котка. Мурат избутва Дамла настрани и тя си удря главата в стената. Мурат хваща Дамла за шията и я избутва от вратата. Дамла пада на земята, превивайки се от болка. По челото ѝ се стича тънка струйка кръв.

Мурат затваря портата, оставяйки Дамла да лежи на земята.

Атила се обажда на Неслихан и ѝ казва, че е разговарял със счетоводителя Юксел и той признава, че е поел вината на Мурат и съжалява за това. Атила казва, че вече е отишъл в прокуратурата и е подал молба за възобновяване на делото за присвояване.

Прокуратурата проучва всички документи по делото. Оказва се, че Юксел е съхранявал записите, така че няма да е трудно да се докаже вината на Мурат.

Неслихан не може да повярва, че Мурат ще отговаря за всичко, което преди му се е разминало.

Неслихан минава покрай къщата на Мурат и вижда Дамла на земята. Неслихан се навежда над Дамла и я пита кой я е пребил толкова жестоко. Дамла моли за помощ. Неслихан помага на Дамла да се качи в колата, за да я закара в болницата.

Телефонът звъни в хола на къщата на Мурат. Мурат се обръща при звука и разбира, че Дамла е забравила телефона си в дома му. Виждайки името на Неджати на таблото, Мурат отговаря на обаждането и изкрещява, че е изхвърлил и Дамла от дома си. Неджати изисква от Мурат да отговори какво е направил с племенницата му. Мурат, спомняйки си, че телефонът на Дамла е подслушван, отговаря:

- Не знаеш ли? Единият го прави, другият се крие, а лелята пита защо са го направили. Ще се видим по-късно! - Мурат прекъсва разговора.

Сарп се вслушва в телефона на Дамла и се опитва да разбере какво означават думите на Мурат.

Гюлсерен се обажда на племенника си и го пита дали е успял да разбере нещо. Сарп му казва, че Мурат е изгонил Дамла и семейството ѝ от къщата си, но не това го притеснява. Когато Неджати пита Мурат по телефона какво е направил с Дамла, Мурат казва, че е най-добре за тях да знаят. Единият го прави, а другият крие какво е направил. Гюлсерен е сигурна, че са говорили за Корай. Сарп също мисли така, но не знае как да подходи към Дамла, тъй като тя е започнала да го избягва. Сарп предполага, че Дамла го е видяла с леля му и решава да погледне камерите от двора.

Неслихан завежда Дамла в болницата. Медицинската сестра се чуди какво се е случило с нея. Неслихан обяснява, че се е скарала със съпруга си. Дамла прекъсва Неслихан и уверява лекаря, че е паднала сама.

На сутринта Неслихан, Шахика и децата се събират на закуска. Шахика забелязва, че дъщеря ѝ слага храната в отделна чиния. Шахика се чуди за кого е тази чиния. Неслихан я моли да не я пита нищо, като обещава, че ще ѝ разкаже всичко малко по-късно.

Неслихан носи закуска на Дамла в къщата за гости и като чува, че тя е добре, решава да си тръгне. Дамла пита:

- Защо? Защо ми помогна? Първо ме заведе в болницата, после ме доведе тук.
- Доброта, Дамла. Прояви малко доброта. - Неслихан си тръгва.

Веднага след като Неслихан се прибира вкъщи, Шахика изисква да обясни на кого е взела чинията за закуска. Неслихан признава това на Дамла, която сега живее в нейната къща за гости. Шахика си мисли, че дъщеря ѝ е полудяла. Неслихан обаче смята, че това е идеалната възможност да използва Дамла срещу Мурат. Тя е единствената, която знае миналото му, а Корай не бива да се забравя. Неслихан уверява майка си, че ще притисне Дамла в ъгъла и ще я принуди да си признае. Шахика не е сигурна в това и моли дъщеря си да не забравя, че всичко е започнало с добрината, която е проявила към Дамла.

Неслихан и децата ѝ излизат в градината, за да ги заведат на училище. В този момент при тях идва Мурат. Децата при вида на баща си бързо се качват в колата, без дори да го поздравят. Мурат упреква Неслихан, че е настроила децата срещу него. Неслихан му напомня, че не е като него и не знае защо децата не искат да говорят с него.

В колата Неслихан пита децата защо не искат да говорят с баща си. Нехир смята, че ако говорят с бащата, той отново ще ги отнеме от нея. Неслихан уверява, че сега никой няма да ги раздели, така че те могат да говорят с татко.

Неслихан ръководи организацията на празненството в чест на 25-годишнината от основаването на Аргун Холдинг. Атила се обажда на Неслихан и му казва, че отива в прокуратурата. Преписката по делото включва много документи, доказващи присвояването на средства от Мурат. Ако Юксел бъде освободен, Мурат ще бъде изправен пред съда. И ако Дамла свидетелства срещу него, той няма да може да се измъкне от отговорност. Неслихан обещава да поговори с Дамла.

Мурат спира Балкан и го пита какво прави. Балкан му казва, че е зает с организацията на партито. Мурат се ядосва, че Балкан работи за врага, и си тръгва.

Неслихан моли Гюлсерен да покани майка ѝ в ресторанта, за да могат да се подготвят за партито на спокойствие. Неслихан обяснява, че иска да направи изненада на майка си.

Гюлсерен научава от Шахика, че Дамла вече живее в къщата за гости на Неслихан. Гюлсерен се обажда на племенника си и му казва къде се крие Дамла от него.

Неслихан идва в къщата за гости на Дамла. Дамла си мисли, че Неслихан е дошъл да злорадства. Неслихан ѝ напомня, че не прилича на нея. Дамла се изповядва:

- А аз винаги съм искала да бъда като теб. Опитвах се да те заместя.
- Аз не знам. Отстрани сигурно е изглеждало, че имам прекрасен живот, но изобщо не беше така.
- Дали не беше? Нима животът ти не беше прекрасен? Вършех каква ли не работа, за да имам живот като твоя. А ти, за да не ми дадеш Мурат.

- Точно така. Направих го, за да защитя семейството и децата, за които работих толкова упорито. Страхувах се да не ги загубя. Ако това е разбиващо за теб, тогава да, направих го.

Дамла със сълзи на очи отбелязва в какво се е превърнала заради мъжа, за когото е полагала толкова усилия. Мъжът, когото е обичала толкова много, забива нож в гърба ѝ. Но дори и това е изтърпяла. И то само за да бъде обичана. Неслихан отбелязва, че Мурат никога не е обичал никого.

- Търсил си любовта на грешното място.
- Аз я търсех навсякъде. Търсех я навсякъде, където отидох. Молех за любов... но не я намерих.

Сядайки до Дамла, Неслихан ѝ напомня, че е загубила всичко, което е имала, заради Мурат. Той ѝ е отнел всичко. Всичко, което ѝ принадлежи. Но тя ще си върне всичко. Тя вече си е върнала децата. Остават ѝ само компанията и къщата. Дамла разбира, че Неслихан е дошла при нея, за да я накара да ѝ върне Мурат. Неслихан отбелязва, че ще си върне всичко и без нейна помощ. Ако тя помогне, ще е по-лесно, ако не помогне, ще е по-трудно. Така или иначе, Мурат ще получи това, което заслужава.

Неслихан притиска Дамла да предаде Мурат на полицията и ѝ напомня колко много злини е причинил и на двете. Неслихан уверява Дамла, че ако тя каже на полицията дори за присвояването на Мурат от тяхната компания, той ще си получи заслуженото. Дамла, спомняйки си, че Мурат знае за убийството на Корай, не може да го предаде. Дамла облича якето и обещава на Неслихан, че никога повече няма да я види.

Неслихан хваща ръката на Дамла и осъзнава каква е причината:

- Корай. Ти си убила Корай и Мурат знае за това. Това ли е причината?
- Това не е вярно. Не съм убила никого. - Дамла изтръгва ръката си и куцукайки се измъква от къщата за гости.

Неслихан тича след Дамла и иска да разбере защо е дала на Мурат къщата и компанията. В този момент в двора на къщата на Неслихан се появява Сарп:

- Дамла! Къде отиваш? Дори не си казахме довиждане.

Неслихан посреща гостите на празничното фирмено парти. Неслихан се приближава до Балкан и го моли да се обади на Мурат и да му напомни да не закъснява. Атила се приближава до Неслихан и я уверява, че всичко е под контрол. Техният гост вече е зад кулисите. Гюлсерен се обажда на Неслихан и ѝ съобщава, че тя и Шахика се връщат.

Шахика не разбира къде я води Гюлсерен, тъй като заседателната зала се намира в друго крило на компанията. Неслихан излиза при майка си. Шахика не осъзнава кога дъщеря ѝ е имала време да се преоблече и какво изобщо се случва тук. Балкан отваря завесата и моли Шахика да влезе в залата:

- Добре дошли на 25-годишнината на Аргун груп.

Шахика е посрещната с аплодисменти. Шахика е трогната. Неслихан съобщава на майка си, че има още една изненада за нея и скоро ще се видят.

Мурат пристига на партито и с набръчкано лице се оглежда. Неслихан моли Атила да ѝ даде само пет минути. Мурат се приближава до Шахика:

- Поздравления, госпожо Шахика. Първо фалирахте фирмата, а после я върнахте с парите на Пойраз. През живота си не съм виждал по-успешен предприемач.
- Всичко, което трябваше да направиш, беше да изчакаш да умра и Неслихан да наследи състоянието ми, Мурат. Но ти не можа да чакаш, защото кражбата е в кръвта ти.

Неслихан излиза на сцената и взема микрофона. След като благодари на гостите, Неслихан разказва:

- Майка ми положи основите на нашата компания преди 25 години. За четвърт век компанията ни се разрасна, разви се и се превърна в един от лидерите в бранша. - Шахика поглежда дъщеря си с гордост. Мурат се втренчва във всяка дума, изречена от Неслихан. - Всички тези успехи тя дължи на Шахика Аргун. Досега всичко изглеждаше наред, но знаете ли какво се случи след това, скъпи гости? - Атила кимва на Кадир, че е време да започне операцията. - Един човек... Човек, който ни е близък, присвои успехите на майка ми. - Лицето на Мурат се изпъва. - Както знаете, това е причината майка ми да влезе в затвора. В края на краищата той е крадец. Не само че я открадна, но и изпразни сметките на компанията, като я докара до фалит. - Балкан гледа Мурат с недоумение. Юксел излиза на сцената. - Сигурно всички знаете кой е злодеят? Крадецът, който съсипа не само моя живот, но и този на цялото ми семейство. Уважаеми гости, това е. Мурат Юджесой.

Мурат крещи, че всичко това е лъжа. За всичко е виновен мъжът на сцената. Юксел взема микрофона и уверява, че разполага с документи, доказващи вината на Мурат. Мурат се кани да избяга, но се сблъсква с Атила. Мурат го моли да го пусне, като обещава, че ще им издаде убиеца на Корай. Неслихан се усмихва и го уверява, че вече са намерили убиеца на Корай. Неслихан си спомня как Сарп се е появил в двора на къщата ѝ. Неслихан и Сарп оказват натиск върху Дамла и тя признава за престъплението си.

Мурат уверява Неслихан, че всичко, което е направил, е било само за да си върне семейството. Атила поставя белезници на Мурат. Мурат крещи на Неслихан, че имат общи деца. Балкан крещи на Неслихан, че е невинен за всичко. Всичко, което е направил, го е накарал да направи Мурат. Неслихан гледа с презрение бившия си съпруг. Мурат и Балкан, оковани с белезници, са изведени от партито.

Дамла се сблъсква с Мурат в коридора на полицията:

- Всички грешки в живота си направих, за да имам къде да живея. За да имам постоянен адрес. Сега имам такъв. Ще намеря спокойствие, както и ти.

Неджати е доведен в участъка с белезници. Като се сблъсква с племенницата си в коридора, Неджати отправя проклятия към нея. Мурат и Дамла са изпратени в затвора.

Атила пристига в дома на Неслихан:

-Днес заминавам. Исках първо на теб да кажа.
- Заминаваш? Но защо? Защо ще си тръгваш?
- Справедливостта възтържествува. Децата се върнаха при теб, а престъпниците са наказани. Мога да си тръгна с чисто сърце.
- Атила, аз...
- Неслихан, позволи ми да ти кажа какво мога да направя. докато събера сили. Знаеш как се чувствам, затова не мога повече да... да бъда повече близо до теб. Така е по-добре. Наистина ми е трудно, може би ако си тръгна. Знаеш ли какво казват: Далече от очите, далече от сърцето. Кой знае.... Помолих за преместване. Дойдох да се сбогувам. Нищо ли няма да кажеш? - Неслихан не казва нищо. - Тогава аз ще си вървя. - Атила се обръща и си тръгва.
- Не си тръгвай! - Атила се обръща и с недоумение поглежда любимата си. Неслихан се приближава до Атила и го прегръща. - Не си тръгвай.

Неслихан и децата са в бившия си дом и приготвят вечеря. Атила се връща у дома. Децата поздравяват Атила и се надвесват около врата му. Неслихан целува Атила и го кани на масата. На масата цари приятелска и семейна атмосфера.

Неслихан осъзнава, че нейната приказка тепърва започва.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Доброта

„Доброта“, еп.73: Атила и Неслихан имат план как да вземат децата от Мурат

„Доброта“, еп.72: Неслихан е ранена! – какво ще се случи…

„Доброта“, еп. 71: : Хандан е решена да накара Неслихан да страда!

„Доброта“, еп.70 : Дамла губи бебето и иска да се самоубие – какво ще се случи..

„Доброта“, еп. 69 : Шахика е против Неслихан да се омъжи за Атила!