Предавания Ток - шоу

"Директно" с Карбовски

3 коментара

Директни въпроси, директни отговори, необичайни събеседници, директни включвания от всички точки на България и света. Това е концепцията, която стои в основата на "Директно"
"Директно" с Карбовски,
или как Горната и Долната земя да се срещнат...


"Директно" с Карбовски,

    
Директни въпроси, директни отговори, необичайни събеседници, директни включвания от всички точки на България и света. Това е концепцията, която стои в основата на "Директно" – новаторски проект на Нова телевизия и продуцентите от "Телеман".

Мартин Карбовски,
отдавна спечелил респекта на най-видните политически и културни фигури, но едновременно запазил непосредствения контакт с “хората от народа”, ще бъде лице на проекта и водещ на предаването. Уникалният му стил да смесва представители на най-висшия ешалон на властта с най-долните пластове на социалната утайка, позната от радио-предаванията му и от телевизионния "Отечествен фронт", ще получи адекватна телевизионна форма в "Директно".

Предаването ще представя и противопоставя различни гледни точки в паралелно съществуващи светове – този на кредитните рейтинги, евроинституциите и макроикономически показатели, в съжителство с грубата реалност с дупките по улиците, просяците, уличните кучета и безработицата.

Понеже не всички могат да дойдат в студиото - ние можем да отидем при всички!


За първи път в България ще бъде приложена интернет-базирана технологична възможност за пренос на броудкаст-картина, създадена от екипа на предаването.  Благодарение на новата разработка аудиторията ще стане свидетел на връзка, която на практика може да бъде осъществена от всяка точка на  света, с изключение на географските Северен и Южен полюс.

Технологията дава възможност за пряко предаване на качествена телевизионна картина дори от местата, на които няма покритие на мобилни оператори. Компактността и мобилността позволяват да се стигне до там, докъдето традиционната телевизионна техника не би могла да стигне и за време, за което не би могла да го направи.

В избрания формат  репортерът на "Директно" престава да бъде човекът, който на живо анонсира репортажа, подготвен по-рано; или във втория най-често срещан вариант - притиснал ръка до ухото си да препредава въпросите от студиото.
Неговата функция е да осигури най-подходящите събеседници, които да застанат лице в лице с водещия в студиото и да проведат един по същество „студиен” разговор, но в естествената за героите среда, без обременяващата тежест на блесналите в очите им прожектори.

 На „свой терен” всеки е по-спокоен и казва повече.


На свой ред способностите на водещия в изкусното провеждане на интервю и извличане на максимално информация е добре известна, особено когато става дума за хора „от народа”, които го уважават и му се доверяват.

Именно тези качества ще бъдат използвани до край и затова предаването носи заглавието "Директно”.

Гостите в студиото са „съучастници” във воденето на директния разговор. На практика студийният разговор „на високо ниво” - за политика, икономика или култура - се прекъсва от живи включвания от най-неочаквани места, с най-необичайни участници, като и двете страни получават рядката възможност да общуват директно помежду си.

Управляващи и управлявани контактуват директно посредством директната връзка на "КАРБОВСКИ : ДИРЕКТНО", а водещият е техният медиатор.

Персоналните качества, съчетани с технологичните възможности, дават възможност на екипа да разкаже една алтернативна история за живота, написана в действителност от  хората. А тя - знаем от опит - е безкрайно далеч от официалния прочит.

Именно този факт спомага за съществено разширяване на целевата аудитория - от елитните малцинства, които биха се заинтересували от картина на Цанко Лавренов, до подавляващите мнозинства, които пълнят стадионите на фолк-концерти.

Ако зададем въпроса „Ти видя ли се в новините?" на обикновения зрител, той със сигурност ще ви отговори с „не", защото там вижда политици или престъпници, а обикновени хора показват само, ако им се е случило нещо необикновено.

 В "Директно" всеки ще „вижда" себе си."Директно", всяка събота - 16:00 – 18:00 по Нова телевизия

А на логичния въпрос каква е съдбата на съществуващия и много добре приет от зрителите проект „Отечествен фронт", то отговорът е, че той е едно естествено продължение на двучасовото директно предаване.
    Защото "Директно" разглежда по-актуални и злободневни теми с похватите по-скоро на публицистиката, а „Отечествен фронт" разработва по-дълбоките теми със средствата по-скоро на кинематографията.
    Казано по друг начин - едното предаване се занимава с живота от седмицата, а другото се занимава с метафорите за живота.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Карбовски директно , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7