Лица ТВ водещи

Диана Дончева - водеща от бТВ става част от екипа на ТВ2

2 коментара

Кадри на БТВ предпочитат ТВ2
Диана ДончеваДиана Дончева - водеща от бТВ става част от екипа на ТВ2

Кадри на БТВ предпочитат ТВ2

Преди няколко месеца международният редактор на БТВ Валери Маринов стана главен редактор на новините в ТВ2, миналата седмица техническият директор на БТВ, Добромир Ангелов зае същата длъжност в ТВ2, а от тази седмица и водещата на обедните новини на медията на Мърдок, Диана Дончева, се присъедини към новинарския екип в ТВ2.

Коя е Диана:
Диана Петкова Дончева е родена на 06 февруари във Велико Търново, където завършва средното си образование и след това висше в СУ „Св.Климен Охридски”, специалност Българска филология и втора специалност - журналистика.
От 1993-та до 2001 година работи в “Дарик” радио като репортер, водещ на сутрешен блок, на новини и на политическото предаване “Денят”. През това време прави специализации като журналист в ББС-Лондон, Калифорния и Рим.
През 1998-ма година е избрана за репортер на „Дарик” радио за отразяване на войната в Сърбия и Косово.
„Радваме се, че Диана става част от екипа ни. С нея работихме заедно в Дарик, опитът ѝ е много голям и младите колеги много я харесаха”, коментира Жени Павлова, директор новини на ТВ2.

От 2001 година до юни 2008 , Диана е репортер и водещ на обедните новини по БТВ, а от Септември тази година вече е в редиците на ТВ2. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър