Лица ТВ водещи

Богомил Грозев e новото лице на Новините на Нова

Добави коментар

Богомил Грозев има дългогодишен опит като репортер, а сега приема предизвикателството да води уикенд емисията на Новините на Нова заедно с Галя Щърбева.

Богомил Грозев e новото лице на Новините на НоваПрез изминалата година Нова ТВ направи редица промени в своите новинарски емисии с цел да продължи да предлага на зрителите все по-качествени новини. Като резултат, централната новинарска емисия отбеляза ръст от 35% през есента на 2012 г., в сравнение със същия период на миналата година. През последните 12 месеца, разликата между рейтингите на Новините на Нова и BTV Новините постоянно се стопяваше, като през изминалата седмица се отчетоха дори по-високи стойности за Нова.
 
Привличането на нови и утвърдени имена е поредната стъпка в тази посока. Последното доказателство за това е Богомил Грозев, който се присъединява към новинарския екип на Нова ТВ. Богомил има дългогодишен опит като репортер, а сега приема предизвикателството да води уикенд емисията на Новините на Нова заедно с Галя Щърбева.
 
В продължение на повече от 13 години Богомил Грозев трупа сериозен журналистически опит, като минава през школата на радиото, печатните издания и телевизията. Работи в радио „Дарик”, сп. Тема, в. Сега и в. Банкер, докато не открива, че телевизията е неговото призвание. Следват 6 години в телевизия bTV, където за пореден път затвърждава журналистическия си талант и бързо се доказва със задълбочените си икономически материали, множеството живи включвания от бедстващи райони, както и с отразяването на теми в областта на строителството и транспорта.

В ефира на Нова ТВ, освен лице на новинарската емисия през уикенда, той ще продължи да бъде на мястото на събитията и да прави зрителите свидетели на най-важното за деня.  

Извън професията, признава, че е запален фен на спорта и с ентусиазъм приема всичко, което предизвиква авантюристичния му и борбен темперамент. Спортува ски, каяк, волейбол, а преди 20 години е бил състезател и по уиндсърф. Преди журналистиката, новините и телевизионната камера обаче неизменно поставя семейството си – съпругата си и двете си деца.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Богомил Грозев