Сериали Криминални

Бягство от затвора

6 коментара

„Бягство от затвора“ е американски сериал. Историята се върти около човек, осъден на смърт за престъпление, което не е извършил...

„Бягство от затвора“ (Prison Break) е американски сериал, дебютирал по Fox Broadcasting Company на 29 август 2005 г. Историята се върти около човек, осъден на смърт за престъпление, което не е извършил, и чийто брат му разработва план за избягването му от смъртната присъда. По идея на Пол Шойринг, шоуто е продуцирано от Adelstein-Parouse Productions в съвместие с Original Television и Туентиът Сенчъри Фокс. Сегашните изпълнителни продуценти са Мат Олмстед, Кевин Хукс, Марти Адъстийн, Даун Пароус, Нийл Мориц и Брет Ратнър. Мелодията към сериала е композирана от Рамин Джауади, който е номиниран за наградите Еми.

----------------

Убеден, че неговият своенравен брат Линкълн Бъроуз е бил погрешно осъден за сензационното убийство на брата на Вицепрезидента, което го нарежда сред очакващите смъртна присъда, отчаяният Майкъл Скофийлд организира дързък банков обир, за да влезе в затвора, където е Линкълн. Майкъл, който е инженер с достъп до архитектурните и строителни планове на затвора, разработва сложен план за освобождаването на Линкълн чрез бягство от затвора.

Подпомогнат от сложна татуировка на плановете на затвора по горната част на тялото си, Майкъл се сдружава със своя нещастно влюбен съкилийник Фернандо Сукре, бившия шеф на мафията Джон Абрузи, склонния към убийство педофил Тиодор „Ти-баг”, човека с връзки Бенджамин „Си-Ноут” Франклин и кореняка Чарлз Уестморлен, за който Майкъл вярва, че е скандалния похитител на самолети Д.Б. Купър.

Извън затвора, единственият съюзник на Майкъл е неговият адвокат и бившето гадже на Линкълн Вероника Доновън, която закриля набелязания син на Линкълн – Ел Джей. Търсенето на истината довежда Вероника направо в Белия дом до гладния за власт Вицепрезидент – Каролайн Рейнолдс, която се сдобива с мантията на президентството в смъртоносен преврат – и чийто брат, всъщност, е съвсем жив.

Преодолявайки много пречки, Майкъл Линкълн и още шест други затворника, включително джебчията Туинър и душевно нестабилния Хейуайър успяват накрая да избягат от затвора Фокс Ривър. Обаче, бягството от затвора има своите последствия. Майкъл е принуден да предаде своя идеал за баща – директора на затвора Хенри Поуп; лекарят на затвора – Сара Танкреди, която съдейства за плана на бягството и изпитва романтични чувства към Майкъл, се връща към дрогата и поема свръх доза; Ел Джей е арестуван за убийство; а Уестморленд умира от наранявания по време на бягството, но не преди да разкрие, че наистина е Д.Б. Купър и да остави следа къде е скрил над пет милиона в брой.

Извън стените на затвора започва истинското бягство, тъй като затворниците се борят за живота си – и скритите пари – докато се стараят да не бъдат заловени от властите.

Преследвачите са водени от агента на ФБР Александър Махоуни, който е преследван от своите собствени демони; отмъстителният надзирател в затвора капитан Бред Белик, който, воден от своята лична вендета, също няма да се спре пред нищо докато затворниците не бъдат хванати или убити; и агентът от тайните служби Пол Келерман, който, по заповедите на Президента Рейнолдс, би направил всичко за да опази в тайна истината за конспирацията.

----------------

Ролята на осъденият на смърт затворник Линкълн Бъроус се изпълнява от Доминик Пърсел, докато Уентуърт Милър играе неговия брат, Майкъл Скофийлд. Робин Тъни е избрана за ролята на Вероника Донован, приятелка на братята от детството и впоследствие техен адвокат. Амори Ноласко играе ролята на съкилийника на Майкъл в затвора Фокс Ривър, Фернандо Сукре. Маршал Олман влиза в ролята на сина на Линкълн, Линкълн „Ел Джей“ Бъроус. Питър Стормар е избран за ролята на Джон Абруци, затворник от Фокс Ривър и чикагски мафиот. Ролята на Брад Белик, главният надзирател във Фокс Ривър, се играе от Уейд Уилямс. Сара Уейн Кейлис, която играе д-р Сара Танкреди, става първият официален член на актьорския екип. Към тези осем актьори последователно се присъединяват Пол Адълстийн, който играе Пол Келърман, агент от тайните служби, участващ в конспирацията зад присъдата на Линкълн, Робърт Непър и Рокмънд Дънбар, които играят затворниците Тиoдор „Ти-Бег“ Бaгуел и Бенджамин „Стотачката“ Майлс Франклин.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бягство от затвора