Актуално В програмата

Балкански страсти събират Моника Белучи и Емир Кустурица в „непознатиТЕ” - тази неделя от 12:30 ч. по bTV

Добави коментар

Георги Тошев разказва как един филм превръща в приятели италианския сексимвол и балканския хулиган

Какво се случва, когато една от най-красивите и предизвикателни европейски актриси Моника Белучи попадне на Балканите и страстно се влюбви в балканския хулиган Емир Кустурица? Тази неделя, 14 януари, от 12:30 ч. журналистът Георги Тошев, операторът Румен Василев и режисьорът Явор Веселинов ще разкажат на зрителите на bTV как се случва любовта на кино и приятелство в живота във филма „Белучи срещу Кустурица”.


Екипът на „непознатиТЕ” има редкия шанс да запечати първата среща на двамата титани на киното през 2013 г. в Дървенград – Кустендорф, Сърбия и дългия работен процес по филма „На млечния път”, с който Емир Кустурица се върна на голям екран след дълга пауза. Историята на лентата разказва как героинята на Белучи - босненка, е обвързана с млекаря Коста - героят на Кустурица. Двамата изживяват незабравима любов по време на война. Докато консумират страстта си, зрителят се радва на красиви природни картини и на музиката, писана от сина на Кустурица – Стрибор, напомняща незабравимите саундраци към „Циганско време” и „Ъндърграунд”.

 

Добави описание


В неделя от 12:30 часа във филма на Георги Тошев „Белучи срещу Кустурица” зрителите на bTV ще видят какво се случва зад камерата по време на снимките, как прочутата актриса се справя с предизвикателствата, на които Кустурица я подлага и дали между двамата има нещо повече от приятелство. Любовните сцени в лентата се редуват с шокиращи кадри, в които италианският секс символ шие с игла отрязаното ухо на Коста, припявайки италианска канцонета или го носи на гръб след като е прострелян в крака.

 

„Не предполагах, че ще направя неща, за които съм мислила, че са невъзможни да ми се случат”, казва Белучи. Тя признава пред Тошев, че най-трудно й е било да проговори на сръбски език.


Като всеки филм на Кустурица и този не минава без скандал. „На млечния път" ("On the Milky road"), е отхвърлен от програмата на кинофестивала в Кан. Според режисьора това е заради публичната му подкрепа към руския президент Владимир Путин.

„Имахме наистина шанс да видим този проект в развитие, да хаванем мигове, които разкриват магията на киното. И Белучи, и Кустурица са силни характери, ярки артисти. Съвместната им работа беше сблъск, но и удоволствие. Сигурен съм, че зрителите ще се забавляват в тяхната история”, споделя Георги Тошев.

 

Добави описание


Как реагира двукратният носител на голямата награда от фестивала в Кан, защо избра фестивала във Венеция, как публика и критици възприемат филма и важно ли е да се канят звезди, за да има една продукция международен успех, зрителите ще научат тази неделя от 12:30 ч. в новия епизод на документалната поредица „непознатиТЕ” по bTV.


Снимки: Личен архив на продукцията, Румен Василев

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

bTV отбелязва 85-ия рожден ден на голямата Татяна Лолова с филм в „НепознатиТЕ“

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“