Драма-комедии

Монк

0/5

Monk, САЩ, 2002 (7 сезона и 95 едночасови епизода)

Премиера:
12 юли 2002 г. по телевизионния канал USA Network
Премиера в България: 3 януари 2007 г. по bTV

Създател: Анди Брекман
Участват: Тони Шалуб, Бити Шрам (сезони 1-3), Трейлър Хауърд (сезон 3-по настоящем), Тед Ливайн,Джейсън Грей-Станфърд

Главен герой е детективът Ейдриън Монк( Тони Шалуб), който е много добър и уважаван професионалист в работата си, но всичко се променя след като неговата съпруга Труди загива в експлозия на кола-бомба. Монк не може да си прости, защото смята, че бомбата е била предназначена за него.

Чувството му за вина и отказът му да комуникира с други хора след инцидента му докарват сериозни проблеми с нервите. В продължение на цели 3 години Монк отказва да напусне дома си, но с помощта на практикуващата медицинска сестра Шарона Флеминг (в ролята Бити Шрам), най-накрая е способен да напусне дома си. Той започва работа като консултант на полицията в трудните случаи.

Поради самоналожената си изолация, Монк бива уволнен от разследващата си позиция при силите на реда и сега вече работи като частен детектив и консултант при по-заплетени случаи.

Неговото „самозаточение” обаче не остава без последици – в резултат на проблемите с нервите си, Монк страда от най-различни фобии (например от високо, от бацили, от големи тълпи, от тъмнината, от паяци, дори от зъболекари и мляко…).

Почти всеки епизод разкрива на зрителите поредната нова фобия, от която страда Монк, а списъкът изглежда неизчерпаем. Тези фобии и страхове на детектива редовно стават причина за много смях и разнообразяват атмосферата на сериозните и много заплетени случаи, които той разследва.

Въпреки странностите си, които нерядко предизвикват гняв у хората, с които работи, никой не поставя под съмнение професионалните качества на Монк.

Още от малък той е свикнал да отдава голямо внимание на малките детайли и това е довело до неговата „професнионална деформация” сега – да забелязва и най-незначителните на пръв поглед подробности, които обаче се оказват решаващи за разрешаване и на най-сложните мистерии.

Случаите, които Монк поема, са най-разнообразни – от отвличания през изневери и банкови измами до крупни кражби, изнудвания и убийства.

Различните епизоди не са свързани, като всеки представя нов случай, а свързващото звено е Монк и останалите колоритни (но не чак колкото него) персонажи.

 Капитан Лиланд Стотълмайър (в ролята Тед Ливайн) и лейтенант Рандал „Ранди“ Дишър (в ролята Джейсън Грей-Станфърд)Другите два главни песонажи : Капитан Лиланд Стотълмайър (в ролята Тед Ливайн) и лейтенант Рандал „Ранди“ Дишър (в ролята Джейсън Грей-Станфърд) се обаждат на Монк, когато имат проблеми с разследването. Стотълмайър често се ядосва заради смущенията на Монк, но уважава изумителните наблюдателни умения на неговия приятел и бивш партньор, както прави Дишър. Манията на Монк да обръща внимание на детайлите, му позволява да забележи и най-малките несъответствия, да намери улики, и да направи връзка, която другите не успяват. Монк продължава да търси информация за убийството на жена си, единствения случай, който той не е разрешил.

В трети сезон Шарона решава да се омъжи отново за бившия си съпруг и се премества в Ню Джърси. Натали Тийгър (в ролята Трейлър Хауърд), самотна майка с 11-годишната си дъщеря, е скоро наета от Монк за неговата нова асистентка.
  • Сериалът има 5 награди ЕМИ и един „Златен глобус”.
В България „Монк“ се излъчва от 3 януари 2007 г. по bTV и е дублиран на български. Излъчени са първи, втори, трети и четвърти сезон.

Още за Монк

18:00
11.04.2020
Когато мормон търси своята половинка (Mormon Half Love) Запознайте се с мормонката Мелинда Бърд, която има вроден синдром на каудална регресия. Тя води забързан живот, но няма успех в любовта. Ще успее ли да промени съдбата си? (AL-T)
09:00
17.04.2020
Морски вълци - Последната опашка - Времето изтече! Тъй като последната седмица на сезона за риболов на червен тон приключва, Пинуийл и Дот Ком се борят за най-голямата награда, но скритата лимонка Хот Туна нарушава баланса им.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Монк (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg