Сериали Драма-комедии

Местен извънземен | Resident Alien

Добави коментар

Сериалът разказва за Хари - извънземно, което катастрофира на Земята и се представя за лекар от малък град. Пристигнал с тайната мисия да убие всички хора, Хари започва да живее обикновен живот... но нещата се объркват, когато е въвлечен в разкриването на местно убийство и осъзнава, че трябва да се приспособява към новия си свят. По този начин той започва да се бори с моралната дилема на мисията си и да си задава големите житейски въпроси като: "Струва ли си да се спасяват човешки същества?" и "Защо сгъват пицата, преди да я изядат?". Сериалът "Местен извънземен" е базиран на комикса "Resident Alien".

В първият епизод на Местен извънземен (Resident Alien) извънземно създание катастрофира на Земята и се скрива в забутано планинско градче в Колорадо. След като приема самоличността на местния лекар д-р Вандерспийгъл, жестоката му мисия е застрашена от 9-годишия Макс, който вижда извънземната му същност.

Главната роля в сериала е поверена на Алън Тудик. Първи сезон на поредицата е изпълнен с множество комични ситуации, които показват завидния талант на номинирания за награда „Еми“ Тудик. Актьорът е в ролята на "д-р Хари Вандерспийгъл" - извънземен с непроизносимо рождено име, който каца аварийно на Земята, убива истинския д-р Вандерспийгъл и приема неговата самоличност. Той е изпратен на Земята, за да унищожи човешката раса, но в целия сериал се бори с моралната двусмисленост на мисията си. Той е очарован от хората и се е научил да говори английски, както и да се крие като съдебен лекар, от гледането на повторения на "Закон и ред". Въпреки че се опитва да се впише в човешката цивилизация, той постоянно се откроява поради неразбирането на социалните сигнали. С напредването на сериала той научава повече за човешкото поведение и неволно развива човешки емоции, докато е маскиран. Тюдик играе и истинския д-р Вандерспийгъл в ретроспекциите в сериала.

Сара Томко в ролята на Аста Туелветри, асистент на градския лекар и член на индианското племе ути. В гимназията Аста се оказва в капана на злоупотребяваща връзка с Джими, което я кара да даде дъщеря си Джей за осиновяване.

Кори Рейнолдс в ролята на Майк Томпсън, местния шериф на града. Предпочитащ хората да го наричат Големия чернокож, шерифът прикрива несигурността си, като се опитва да запази постоянен контрол над всяка ситуация. Баща му споменава, че кариерата му във Вашингтон е приключила в резултат на смъртта на американски сенатор.

Алис Ветърлунд като Д'арси Блум, собственик на бар в града и най-добра приятелка на Аста. След като претърпява инцидент на Олимпийските игри, Д'Арси се завръща в родния си град и сега прекарва дните си в поддържане на бара и правене на съмнителни житейски избори.

Ливай Филер като Бен Хоторн, младият кмет на града. Бен е очарователен, но с детинско поведение, а съпругата му Кейт играе по-доминиращата роля в отношенията им.

Джуда Прен като Макс Хоторн, син на кмета и единственият жител на Пасиенс, който може да види истинската форма на Хари. Той може да вижда и "зеленото сияние", излъчвано от извънземната технология. Хари неведнъж се заканва да го убие или да го накара да се махне, но в крайна сметка затопля отношенията си с момчето, вярвайки, че то може да му помогне в мисията му.

В ролите ще видим още Мередит Гаретсън, Елизабет Боуен и др.

Снимките на 10-те епизода от първи сезон на Местен извънземен са осъществени в Канада през периода ноември 2019 - март 2020 г. Премиерата по SYFY е на 27.01.2021.

1. Пилотен епизод

Извънземният взима тялото на д-р Хари Вандерспийгъл.

2. Носталгия

През първата си седмица в клиниката Хари се бори да диагностицира едно странно чувство - човешките емоции.

3. Тайните

Хари се надпреварва да опази тайната си, докато Аста е принудена да се изправи пред собственото си минало.

4. Птиците с еднакви пера стоят заедно

Хари пътува до резервата Уте, за да помогне на бабата на Аста и научава какво означава да принадлежиш към общност.

5. Езикът на любовта

Изненадващ посетител запознава Хари с една стресираща човешка институция: брака.

6. Секси звяр

Ревността на Хари става непреодолима, когато среща Итън Стоун, претенциозния лекар от новия град.

7. Зеленото сияние

След като открива, че Хари я е дрогирал, Изабел е толкова ядосана, че се връща в Ню Йорк. Това, загубата на работата му като градски лекар и загубата на космическия му кораб довеждат Хари до депресия.

8. Краят на света, какъвто го познаваме

Аста и Хари се оказват дълбоко в пукнатина на ледника, в който търсят изгубеното устройство. Хари е ранен и не може да скрие истинската си самоличност. В предпазлив разговор Хари намеква, че мисията му е да спаси Земята от човечеството.

9. Добре дошли, извънземни

Хари открива, че устройството му е счупено. Нуждаейки се от извънземен метал, той се отправя към конгрес на извънземни. Д'Арси открива трупа на истинския д-р Вандерспийгъл.

10. Герои на търпението

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Местен извънземен , Алън Тудик