Сериали Драма-комедии Сериали Фантастика

ФейсБог | God Friended Me

Добави коментар

Заклет атеист получава покана за приятелство от Бог в хитовия сериал „ФейсБог“.

Една от сензациите в американските сериали за последните няколко години – „драмеди“ поредицата „ФейсБог“ (God Friended Me) – започва излъчването си от сряда (6 юли) всяка делнична вечер от 00:00 ч. по bTV. С нестандартен сюжет и един по-различен поглед към духовното, „ФейсБог“ печели положителни отзиви от телевизионната критика, която го окачествява като „новаторски проект с кауза“.

В центъра на историята е Майлъс – изпълнен с надежда млад мъж, който обаче е заклет атеист и отрича съществуването на Бог. Това често го поставя в остро противоречие с баща му – преподобния Артър Файнър, който от 25 години е пастор на епископална църква. Майлъс смята, че е намерил своя път в живота, създавайки собствен подкаст, където е напълно свободен да изразява мнението си. Всичко обаче се променя, когато един ден той получава покана за приятелство във фейсбук от анонимен акаунт с никнейм „Бог“.

Любопитството на Майлъс надделява и той приема виртуалното приятелство. Загадъчният профил разкрива пред безгрижния младеж един нов свят, като го свързва с хора, които имат нужда от помощ. Майлъс упорито се опитва да разбере кой стои зад профила на „Бог“, но все удря на камък. Благодарение на „божия акаунт“, той се сприятелява с Кара Блум – онлайн журналистка, която от известно време е в творчески застой.

Обединени от акаунта на Бог, двамата започват да разследват другите му приятелства и неволно помагат на хора, изпаднали в деликатно положение. Към тях се присъединяват сестрата на Майлъс – Али, докторант по психология през деня и барманка през нощта, както и неговият най-добър приятел Ракеш – някогашен хакер, който помага на Майлъс и Кара да проучат енигматичния акаунт.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: ФейсБог