В програмата

„Бригада нов дом” ще помогне на многодетно семейство да остави страховете и болката си в миналото

0/5

„Бригада нов дом” ще помогне на многодетно семейство да остави страховете и болката си в миналото

Нов трогателен разказ за семейство, чийто дом е белязан от голяма загуба, ще разкаже Мария Силвестър в девети епизод на социалния проект „Бригада Нов дом“, който ще се излъчи в четвъртък, 26 април от 21.00 ч.

 

Добави описание

 

Вече 4 години семейство Делирадеви се опитва да притъпи болката от загубата на малката София, която не успява да се пребори с множеството увреждания,  с които се ражда. Сплотеното  5-членно семейство се нуждае от много сила, за да продължи напред, и от една позитивна промяна, която да им даде куража за това. Начело с Мария Силвестър, бригадата на Караджов ще успее само за 5 дни да преобрази мрачния и беден дом, който е пропит със страх и неприятни спомени, за да даде шанс на поредното многодетно семейство за ново и по-добро начало.

 

Добави описание


Васко, Камелия и тримата им сина – Светослав (12 г.), Ивайло (11 г.) и Кристиян (9 г.) делят няколко стаи, които със своите оголени стени и захабени мебели, напомнят за мъчителната болка от миналото. Преди да се нанесат в порутения общински апартамент, Васко прави частичен ремонт, но средствата свършват преди да успее да го направи удобен за нормален живот.  По това време всички финанси отделят за операции и медикаменти за малката София, която страда от церебрална парализа. Момчетата спят в една от спалните, в която има 3 легла и едно бюро. Подът е на замаска без килим, гардероб и шкафове - липсват.  Васко и Камелия спят в отделни стаи, тъй като не разполагат с голямо легло. Кухнята е мизерна – счупени шкафове и мивка, неработещ хладилник, в който стои посуда.

 

Добави описание

 

Банята е помещението, което семейството определя като „кошмар“ – тъмно място с олющени стени и падащи плочки, които толкова плашат Кристиян, че майка му се принуждава да облепи с детски стикери. Единствената стая, която не се нуждае от спешен ремонт е холът, който обаче е тъмен и потискащ. Камелия обвинява себе си – тя е човекът, който взема решението да го боядисат в розово с единствената надежда това да направи живота на семейството й по-красив. Защото белите стени, Камелия, свързва с болничните стаи, където е прекарала дълги дни и нощи с дъщеричката си София. За съжаление семейството губи битката за живота на детето, но споменът за нея остава завинаги.

 

Добави описание


Ужасната трагедия, която преживяват всички, е незаличима, но бригадата на Караджов има силата и мотивацията да внесе светлина и топлина в живота им, променяйки облика на апартамента. Мария Силвестър и майсторите са готови да преборят страха от миналото. Как ще преобразят дома на семейство Делирадеви и какви изненади им е подготвила водещата, зрителите на bTV ще разберат в новия епизод на „Бригада нов дом” на 26 април от 21.00 ч.

Още за Бригада нов дом

16:00
23.02.2020
Бригада Нов дом - социален проект с водещ Мария Силвестър
21:00
27.02.2020
Премиера: Бригада Нов дом - социален проект, старт на сезон 5
15:15
01.03.2020
Бригада Нов дом - социален проект с водещ Мария Силвестър, с.5

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg