В програмата

„Бригада Нов дом“ превръща окаяно жилище от 80 кв.м. във функционален дом за 8

0/5

„Бригада Нов дом“ превръща окаяно жилище от 80 кв.м. във функционален дом за 8

В шести епизод на социалното предаване „Бригада Нов дом” зрителите на bTV ще имат възможността да се докоснат до историята на още едно многодетно семейство с 6 деца, чието тежко минало е предопределило и настоящето им. Перипетиите и трудностите пред семейството на Ивелина Иванова са неизменна част от ежедневието им и до днес, но любовта помежду им винаги е била по-силна от нищетата. Мария Силвестър и бригадата на Караджов още веднъж ще протегнат ръка на многодетно семейство в нужда, за да направят дома им функционален, а живота им по-лек и по-красив.

 

Добави описание


Ивелина и Ангел са семейство от 23 г. Ивелина напуска първия си съпруг, от когото има три дъщери, след години физически тормоз. Тогава среща Ангел и от любовта им се раждат четири деца. Макар и трудно, семейството успява да преживява, но средствата им никога не стигат, за да осигурят на децата си дома, за когото винаги са мечтали.

 

Добави описание


Анегел и Ивелина обитават общинско жилище от 80 квадрата, в което не е правен ремонт от десетки години. Състоянието, в което са получили апартамента преди 9 години, е под социалния минимум, но в трите му стаи щастливо живеят с шест от децата си - Стела (24 г.) с дъщеря си Деница (4 г.), Кристиан (17 г.), Мартина (15 г.), Мирела (14 г.) и Александър (12 г.). Още с отварянето на входната врата се вижда, че състоянието на жилището е окаяно - липсват плочки, тапетите са одрани, а мебелите - изпотрошени. Кухнята и банята са сред помещенията с най-лоши условия.

 

Банята е с огромна дупка в стената, през която редовно влизат гълъби. В кухнята няма електроуреди, няма мебели и поради това в нея рядко се готви. Понякога някое от децата спи в нея на дюшек на земята. Холът е мястото, където на диван и детско легло спят момчетата - Александър и Кристиан. Момичетата от две поколения делят една от спалните и общо легло, а мама Ивелина и татко Ангел са в другата спалня, в която семейството яде на холна маса.

 

Добави описание


На помощ на семейството идва Мария Силвестър и екипът й, за които петте дни ремонт изглеждат крайно недостатъчни за работата, която ги очаква. Майстор Караджов ще има нелеката задача да преустрои жилището от 80 кв. м, така че всеки един от 8-членното семейство да има свое лично пространство, както и да измисли начин да разположи трапезна маса, на която да се храни цялата фамилия. Истинско предизвикателство за бригадата ще се окажат и двата слоя тапети, които покриват целия апартамент, но ще трябва да бъдат свалени преди да започне същинската работа.
Дали Мария Силвестър и бригадата на Караджов ще се справят навреме с падналия по средата на ремонта таван и защо майсторите ще трябва да излизат през прозореца, зрителите на bTV ще разберат в четвъртък, 5 април от 21 ч. по bTV.

Още за Бригада нов дом

14:15
09.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)
14:15
10.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)
17:00
11.07.2020
Бригада Нов дом - социален проект, с.2 (2017)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg