ТВ анонси Da Vinci Learning

Учебният ден ще започва с „Утринни умници“ по Da Vinci през септември 


Добави коментар

Нова селекция от предавания, наречена „Утринни умници“, ще подготвя децата за предстоящия учебен ден всяка сутрин през септември от 07.00 до 10.00 ч. по Da Vinci!

За най-ранобудните са подбрани специални епизоди от забавните образователни предавания на канала, сред които са „Фиксита“, „Прекрасни творения“, „Доказано от опит“, „Въпросите на Мили“, „Сиеста З“, „Дарвин и Нютс“, „Адисън“, „Космикс“ , „Електричество със Сморф“, „Биц и Боб“, „Знаете ли че?“, „Д-р Панда“, „Доки“ и „Супергероят Галор “.

Специалният сутрешен детски блок на канала ще предлага на децата възможност да участват в поредица от забавни и стимулиращи образователни приключения.

Заедно с Мили във „Въпросите на Мили“ малчуганите могат да научат повече за живота. Къде сме били преди да се родим? В какво се крие красотата на нещата? Защо понякога е забавно да си уплашен? Защо един въпрос нерядко поражда друг? Защо отговорите понякога са повече от един?

Децата могат да очакват и „Сиеста З“ и да се присъединят към Сиеста в щурите й приключения, докато тя се потапя в света на книгите и пътува из най-великите класически литературни истории на всички времена – посещава замъка на Дракула, попада в лабораторията на Франкенщайн, бори се на страната на Хамлет, опитва се да спаси Ромео и Жулиета, предотвратява смъртоносна развръзка в „1001 нощ“…

Вълнуваща ще бъде и срещата с Адисън! Забавно и обичащо приключенията, това поразително 7-годишно момиченце е готово заедно с приятелите си да разкрие всяка тайна и да разреши загадките в квартала. Със своите изобретения Адисън винаги успява да се справи със ситуацията!

Осемгодишната Биц и братчето й Боб също са малки начинаещи изобретатели, които преливат от идеи! Заедно със своите приятели те използват уменията си за решаване на проблеми и любовта си към инженерството, за да спасят положението в Крафт Сити.

Сморф пък е готов да научи децата на всичко за електричеството в оригиналната поредица на Da Vinci „Електричество със Сморф“ – тайните на електрическите вериги, особеностите на проводимостта, как се произвежда електричество, какво е нужно, за да си направиш машина за дъги...

В поредицата „Доказано от опит“ деца от цял свят провеждат изненадващи научни експерименти за да научат повече за понятия като равновесие, статично електричество, повърхностно напрежение, електромагнитно поле, гравитация и много други. Те задават научни въпроси и с помощта на опитен асистент намират отговорите им, като провеждат експерименти, които всеки може да направи у дома.

Бебе динозавър, танцуващо кученце, зъбатко от гъба, морска костенурка… всичко това също може да бъде направено вкъщи заедно с децата в предаването „Прекрасни творения“. А накрая те ще покажат и как се прави мини филмов декор всекидневна, за да си играят новите творения!

Ако последват братчето и сестричката Дарвин и Нютс и техните приятели, малките зрители ще се впуснат във вълнуващи приключения, изследвайки природните чудеса в заобикалящия ни свят! От блата до дъги – те ще научат повече за някои от най-интересните неща в природата!

С Доки също е време е за пътешествия! Той и неговите приятели винаги са готови да изследват света наоколо, за да отговорят на всичките си въпроси. Никога не се знае откъде ще дойдат отговорите – може би от Великата китайска стена, може би от фабриките за играчки!

Зашеметяващо космическо приключение ще предложи обиколката на робота Кит из Вселената. Той винаги е искал да пътува из Космоса и ще сподели невероятната си история и преживяванията си като звезден пътешественик с всички свои приятели в предаването „Космикс“, за да покаже колко изумителна е нашата Вселена!

Супергероят Галор пък доказва, че нямаш нужда от суперсили, за да бъдеш герой. Трябва само да вярваш в себе си и винаги да се стараеш колкото може повече! След като каца аварийно на Земята и научава някои важни житейски уроци, той се завръща на родната си планета и се сражава със зли сили, въоръжен с новите си знания и с помощта на своите приятели.

С предаването „Знаете ли че?“ децата ще научат всичко за начина, по който са направени нещата и ще разберат как работят те – от ежедневните предмети в дома ни до непознати такива – как работи бормашината, как прясното мляко става кисело, как лети хеликоптерът, как часовникът показва времето и още много удивителни неща!

Малките зрители могат да се включат и в приключенията на едно семейство дребосъци, което тайно обитава апартамент с нормални размери! Когато възникне проблем, „Фикситата“ използват своите знания, умения и инструменти, за да спасят ситуацията! Независимо какви приспособления или машини са необходими, те ще се притекат на помощ, като през цялото време се забавляват и се учат как функционират нещата!

С креативност, страхотна екипна работа и много забавления Д-р Панда също ще увлече децата във всекидневните си занимания и ще ги запознае с различни професии, защото той обича да изпробва нова и предизвикателна работа всеки ден! Бива ли го за пожарникар? Може би за готвач? Или дори за илюзионист!

Специалният детски блок на Da Vinci „Утринни умници“ може да бъде чудесен старт за учебния ден на децата, за да научават нови неща, докато се забавляват!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър