ТВ анонси Da Vinci Learning

Деца приключенстват в дивия свят по Da Vinci

Добави коментар

Насладете се на красотата на нашата планета, опознайте дивия свят и открийте уникални растения и животни с прекрасните изследователски поредици на канал Da Vinci за пътешествия и приключения в света на дивата природа „Сияя – Елате с нас в дивата природа“ и „Сияя – Най-дивият полуостров“ – всеки делничен ден в 13.35 ч.!

Потопете се дълбоко в най-далечните части на южноафриканската провинция Западен Кейп с Умпи и неговия екип от млади изследователи в поредицата “Сияя – най-дивият полуостров”! Посетете люлката на човечеството, катерете се по стръмни скали, скачайте в огромни водопади и вижте най-големия бозайник на планетата! Срещнете се отблизо със змии, акули и дори с най-опасното животно в света! Сред уединени планини и могъщи реки екипът преживява вълнуващи приключения, от които се учи за природата, за животните и за нашите предци. В планината Хотентот Холанд младежите се изправят пред главозамайващи водовъртежи и скачат от скали в дълбоки води… В Когелберг потеглят през труден терен и страховити бързеи. Пътешествието им минава през огромно растително царство, пълно с хиляди уникални растения и животни, виждат и една необикновена морска птица, която не може да лети… Четири смели млади момичета стъпват на мистериозния полуостров Робърг, за да се научат да оцеляват. Разкриват много неща не само за растения и животни, но и за това как нашите предци са живели на този бряг. Експедицията продължава с посещаване на гейзер, изследване на недостъпни скали и откриване на нови растения и животни. Екипът посещава и Анисберг, планина издигаща се в пустинята Кару. Там намират пещера с мистериозни скални рисунки, които открехват завесата на миналото. Младежите откриват как природата се възстановява, когато получи възможност за това. После изследват планината Гамкаберг в търсене на великолепно същество, което се е спасило от унищожаване, скрито сред недостъпните каньони на тази планина. Докато търсят изход от една пещера, те като по чудо се озовават пред почти изчезналата планинска зебра Кейп… Не пропускайте “Сияя – най-дивият полуостров” всеки делничен ден до 9 март в 13.35 ч. Това е наистина диво забавление!

Поемете на път с Умпи и с младите приключенци и в поредицата „Сияя – Елате с нас в дивата природа“ и изследвайте заедно с тях националните паркове из цяла Южна Африка! От пустините до дълбокото синьо море, те откриват как хората, растенията и животните могат да се научат да оцеляват и да живеят в хармония с природата – дори и в най-неблагоприятна среда. Докато изследват огромния национален парк Адо Елефант, младите авантюристи се натъкват на повече от това, което са очаквали. Срещат бизон, змии и гигантски гущер, който може да убие заек. Откриват древни скални рисунки в пещера и преживяват вълнуващи моменти с огромно стадо слонове. После изследователите поемат към дълбините на океана в търсене на най-едрото животно от Голямата седморка на Южна Африка – китът. По пътя се натъкват на гигантски охлюви, шумни жаби и делфини и точно когато са на път да се откажат от търсенето, забелязват два игриви кита. Когато пък тръгват по следите на великата бяла акула, от своята яхта забелязват петметрова акула – една от най-големите, виждани някога на Птичия остров.

Приключенията продължават с мисията да се следва реката от планините до морето в национален парк Гардън Рут – смелостта на младежите ще бъде поставена на изпитание, когато единственият път напред се оказва скок от скала в черните води под тях. И това не е единственото страховито препятствие по пътя на приключенците – в най-голямата вечнозелена гора в Южна Африка се налага да се спускат с въже над огромна пропаст, но пък откриват огромно дърво и попадат на следите на легендарните слонове Книшна. В национален парк Тейбъл Маунтин младите авантюристи откриват скални рисунки и уникално биоразнообразие и изследват начините, по които животните са се адаптирали, за да оцелеят в тайните си светове. По пътя към останките от корабокрушението Какапо срещат прилепи, сърфиращи охлюви и армия мравки, отбраняващи необичайни растения, а когато поемат към морето, откриват морски звезди и морски анемонии. След това с изследователската си яхта се натъкват на пасаж пепеляви многохрилообразни акули в открито море. До върха на национален парк Тейбъл Маунтин младежите се изкачват с открит лифт, откриват невероятен растителен и животински свят и преживяват приключението на живота си, когато се спускат надолу по отвесните скали. Национален парк Уест Коуст открива пред изследователите цяла вселена от морски птици и змии. По пътя те плават с кану, гмуркат се с шнорхели и научават колко важни са природните резервати. Жадни за нови знания и приключения, пътешествениците поемат към Цхавадзиму в национален парк Мапунгубве, където попадат на стадо слонове и едва не настъпват отровна змия. Следва национален парк Маракеле – по пътя срещат бебе импала и прайд лъвове, едва не се сблъскват с бял носорог и попадат на битка между мравки матабеле и термити. В национален парк Мокала отиват в район, където се развъждат животни, застрашени от изчезване, откриват скални рисунки, останали от предците ни, и тръгват по стъпките им в търсене на диви животни. В национален парк Намакуа се научават да оцеляват в сурови условия, като изучават древните традиции, а после откриват и как оцеляват растенията и животните в този пустинен регион. Стават свидетели и на уникалното разцъфтяване на пустинята през краткия дъждовен период… Гледайте „Сияя – Елате с нас в дивата природа“ от 9 март, всеки делничен ден в 13.35 ч. и разкрийте огромното биоразноо

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър