Актуално Какво ще се случи...

„Ти разкажи, Черно море“, еп.2, (Diema Family) - какво ще се случи...

1 коментар

Нефисе използва момента, че Ведат е зает с гостите си и заедно със сина си бягат, като се скриват в големия багажник на колата на семейство Калели. Вижте още какво ще се случи епизод 2 на турския сериал „Ти разкажи, Черно море“, който може да гледате на 28 март 2023 по Diema Family от 22:00 часа.

НА КРАТКО какво се случва случи в епизод 2 на турския сериал „Ти разкажи, Черно море“, който може да гледате на 28 март 2023 по Diema Family от 22:00 часа.

Ведат Саяр, бизнесмен от Истанбул, се нуждае от пясък, продаван от семейство от Трабзон, което търгува с пясък край Черно море. За да обсъди подробностите по сделката, Ведат кани братята Мустафа и Тахир Калели в дома си на вечеря. Така научаваме, че Ведат има съпруга, Нефес, която постоянно малтретира, и син, Ийт, които от 8 години държи само вкъщи.

Мустафа Калели пристига в Истанбул със съпругата си Асийе - жена, свикнала да се оправя сама с всичко, която върти съпруга си около малкия си пръст, и майка си Сание. Тахир, вторият син на Калели, не е женен, въпреки че има много жени, които искат да се омъжат за него. Тахир е трудолюбив, справедлив, избухлив човек, който помага на изпадналите в беда и знае как да решава проблемите, с които се сблъсква в живота.

Тахир се запознава със съпругата на Ведат, а когато се ръкува с нея, Тахир вижда синините по китката ѝ и разбира, че тя е жертва на домашно насилие. Той остава много огорчен, но не знае как може да ѝ помогне, тъй като тя е омъжена. Той я пита от какво е синината, а тя със страх му отговаря, че това не го засяга.

На Нефес ѝ се налага да се качи горе в стаята с детето, за да се преоблече. Ведат, който я вижда да говори с Тахир, тръгва след нея, вика я в стаята им и от ревност ѝ изкълчва два от пръстите, като запушва устата ѝ с ръка, за да не се чуват писъците на болка, и принуждава Нефес да остане в стаята със сина си. След това отива при гостите и ѝ се извинява, че Нефес е трябвало да остане в стаята, за да сложи детето да спи.

Нефес разбира, че сега е моментът да се опита да избяга от постоянния тормоз на съпруга си и без никой да ги види се измъква от къщата заедно с детето, като се скрива в големия багажник на колата на семейство Калели.
Преди да си замине Тахир казва на Ведат, че тази вечер едно нещо не му е харесало и това са синините по ръцете на жена му. Ведат ядосан му отвръща, че това не е негова работа.

Ейшан, братовчедката на Ведат, която живее в дома му се намесва и обяснява, че наскоро крадец е влязъл в къщата им, а Нефес сама се е борила с него и затова Ведат се ядосва.

Когато колата с гостите напуска къщата на Ведат, никой не разбира какво се е случило. Ведат си мисли, че съпругата му се е заключила в стаята и от мъка и гняв не му отваря вратата, а Калели нямат представа, че с тях пътуват още двама пътници.

В багажника Ийт пита майка си, какво ще правя, а Нефес му отговаря, че когато колата спре те ще слязат.

-Мамо, а имаме ли пари?
-Не, миличък, но важно е, че се спасихме!
Едва на сутринта Ведат открива, че съпругата му е избягала през прозореца, а Тахир и Мустафа пристигат пред дома си с Нефес и Ийт в багажника.
Тахир отива да вземе куфара от багажника, но когато отваря е изненада да види Нефес и синът ѝ.

Асийе пита Тахир защо се бави и отива при него. И тя като него е изненадана да види синът и жената на Ведат. Тя пита Тахир, дали той ги е качил в багажника, а той ѝ казва, че няма нищо обща с това.

Мустафа, който носи заспалата им дъщеричка вика Асийе да отиде да му помогне. Асийе казва на Тахир да я чакат тук, а тя през това време ще измисли нещо.

Тахир вижда счупените пръсти на младата жена и ѝ казва, че след малко като се върне Асийе ще я заведат в болницата. Нефисе отговаря, че няма да отиде в баницата. Тахир вижда, че жената е притеснена и я уверява, че няма да я върне обратно при съпруга ѝ.

Асийе казва на Мустафа, че Тахир ще я закара при баща ѝ, защото има да свърши нещо спешно.

Асийе поздравява баща си, а Тахир отваря багажника и казва на Нефисе и синът ѝ да слизат. Тя го пита, защо ги е довел тук и разбираме, че бащата на Асийе е имамат Осман, който знае как да намести отново пръстите на Нефисе.

Старецът вижда, че Тахир се е запалил по младата жена, и го предупреждава да внимава, да не изгори невинни души с огъня в сърцето си.

Тахир и Асийе предлагат да заведат Нефисе и Ийт да хапнат нещо.

Пътят минава покрай морето. Ийт пита майка си, дали това е морето, което са гледали от прозореца. Нефисе кима с глава.
-Какво? Къщата ви е на брега на морето и момчето е виждало морето само през прозореца? – пита изненадана Асийе.

Тахир ядосан спира колата. Нефисе пита защо са спрели, а Тахир пита Ийт, дали иска да види морето от близо.

Нефисе хваща Ийт за ръка и го води до брега на морето.
-Това е истина?! -казва Нефисе, която гребна малко от морската вода, а след това я помирисва.
-Кое? – не разбира Тахир.
-Мирисът на морето! – отговаря Нефисе.
-Кога за последен път докосна морето? Вашата къща се намира на самия бряг на морето? – пита Тахир. Нефисе мълчи. – Синът ти не се е ли къпал в морето.

Нефисе не отговаря, а отива и хваща Ийт и радостни двамата цопват в морската вода.

Асийе и Тахир ги наблюдават, а Тахир казва на снаха си, че според него, това дете никога не е излизало на улицата.
Асийе и Тахир ги наблюдават, а Тахир казва на снаха си, че според него, това дете никога не е излизало на улицата.

Асийе предлага на Нефисе да ѝ даде сухи дрехи от куфара, който все още е в багажника на колата, като я пита, дали е добре.

-Аз съм свободна! Аз съм свободна! – повтаря Нефисе.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ти разкажи, Черно море

„Ти разкажи, Черно море“, еп.207, ФИНАЛ - какво ще се случи...

„Ти разкажи, Черно море“, еп.206, (Diema Family) - какво ще се случи...

„Ти разкажи, Черно море“, еп.205, (Diema Family) - какво ще се случи...

„Ти разкажи, Черно море“, еп.204, (Diema Family) - какво ще се случи...

„Ти разкажи, Черно море“, еп.203, (Diema Family) - какво ще се случи...