Актуално Други

Създателят на “Викингите” работи по минисериал за бубонната чума

Добави коментар

Създателят на историческия сериал “Викингите” Майкъл Хърст отново обединява усилията с History Channel за минисериал за бубонната чума от 17 век.

Сериалът, който за момента се нарича “The Plague Year” или преведено от английски “Годината на чумата”, е описан като портрет от 1665 г. в Лондон, по време на едно от най-тежките огнища на Бубонската чума за всички времена. Докато лондончани от всички социални слоеве бягат на тълпи, онези, които остават в града, независимо дали по избор или по съдба, са подложени на изпитанията и стари рани, които се отварят отново, тъй като са изправени пред невъзможен въпрос: как да продължат напред, когато всичко около тях се разпада? Хърст е изпълнителен продуцент, а сценарист е Колман Хърбърт (Rectify, Brave New World).

Голямата чума в Лондон, фокуса на минисериала на History, продължи от 1665 до 1666 г. и е последното голямо огнище на болестта в Англия, убивайки близо една четвърт от населението на града за по-малко от две години.

Това не е единствената сериозно мрачна тема, по която History иска да направи сериал. Канала разработва и “The Donner Party”, който ще разкаже историята на група американски пионери, които са попаднали в капан в планината Сиера Невада през зимата на 1846-47 и невъобразимите трудности, които изважда на показ най-доброто и най-лошото в тях.

Хърст подготвя и продължение на “Викинги”, с подзаглавие Валхала, за Нетфликс.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър