ТВ анонси Da Vinci Learning

Щури научни експерименти по канал Da Vinci през септември

Добави коментар

Искате ли да създадете играчка, която да чете мислите ви? Искате ли да видите какво ще стане, ако пуснете желе от десетия етаж? Вижте как YouTube звездата Стив Спанглър прави това и още много други интересни неща, провеждайки всякакви експерименти!

Той запраща пъпеши на 90 метра височина и създава изобретения, които се противопоставят на законите на гравитацията. В новия сезон на „Изследователи: Направи си сам наука“ по канал Da Vinci ще видите невероятни експерименти, които може да направите у дома - всеки петък през септември в 17.00 ч.

Стив Спанглър превръща науката в забавление, използвайки ежедневни предмети. Със силата на науката можете да повдигнете неща, да съборите неща или да взривите неща, без дори да ги докоснете… Водещият на предаването „Изследователи: Направи си сам наука“ ще смесва образованието и хумора в това забавно научно шоу по Da Vinci и ще представя експерименти, като обяснява как тези експерименти са свързани с иновациите от реалния свят…

Не пропускайте да видите как да надувате балон в бутилка, да взривите кутии с боя без да палите експлозив и какви проекти можете да създадете с помощта на смразяващо ниски температури – като домашно приготвени ледени близалки и машина за дим.

Стив Спанглър ще организира „научно парти“, на което сте поканени! Научете как се прави невидимо парти забавление, как да приготвите научни закуски като гумени червейчета, торта вулкан и най-страхотното оръдие за конфети което сте виждали. Водещият ще сервира и сладка наука с домашни експерименти, използвайки бонбони. Ще откриете тайната, скрита във всеки желиран бонбон и как да използвате взривната мощ на Ментос и диетичната сода. Можете да превърнете кухнята си в научна лаборатория. Можете да направите чаша от захар за снимане на филмови каскади, както и цветя с шантави цветове от съставки, които се крият по шкафовете...

Стив Спанглър ще посети института „Франклин“ във Филаделфия, откъдето ще покаже невероятни експерименти. При демонстрационната инсталация на легендарния експеримент „Кайт мълния“ на Бен Франклин Стив ще покаже как може да контролирате силата на електричеството. Също така Стив и Хигинсуърт ще се състезават в гигантско сърце, голямо колкото цяла стая, за да проследят пътя на червените кръвни телца. Ще видите и как да разберете повече за сърцето си без да ходите на лекар.

Не пропускайте и специалния епизод, в който мис Америка 2020, Камил Шрайър, ще бъде ко-водещ на Стив в „Направи си сам наука“. Благодарение на образованието си по биохимия, тя ще демонстрира как се прави гигантска пяна, наречена „Слонска паста за зъби“, и ще помогне на цял клас с техния научен проект.

Да се разхождате по яйца, да си направите изстрелвач на топки за понг-понг и да превърнете бутилки със сода в ракети - "Изследователи: Направи си сам наука" ще ви научи как – всеки петък през септември по канал Da Vinci в 17.00 ч.!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър