ТВ анонси Da Vinci Learning

Първи юни ще бъде Ден на кариерата по Da Vinci!

Добави коментар

Денят на детето – 1 юни – ще бъде Ден на кариерата по Da Vinci. Телевизионният канал отбелязва детския празник, като поглежда към възможното бъдеще на децата.

Специалната програмна селекция от 14.50 до 21.00 ч. по забавен път ще даде много идеи на малките зрители за това какви могат да станат, когато пораснат!

Ако искате да научите любопитни подробности за много различни професии по вълнуващ начин, можете да гледате специално подбраните за 1 юни епизоди на предаването „Когато порасна“ и да придружите Микаела в търсенията ѝ за нейното бъдеще, при които тя се среща с различни хора, обичащи това, което правят – производител на шоколад, космически инженер, физиотерапевт и много други. Микаела ще ви отведе в компания за видео игри и ще ви срещне с Мишел, за да научите повече за анимацията. Тя създава сториборд за танцуващ робот на име Джъдж, а след това използват анимация, за да превърнат движенията на Микаела в танц за Джъдж... После ще попаднете в огромна фабрика за сладолед и ще се срещнете с Кийт - технолог по храните. Той показва как се прави сладоледът и помага на Микаела да създаде свой собствен вкус сладолед - на лепкави разтопени бонбони маршмелоу.

От шоколатиера Саманта пък героинята се научава как да превърне какаовите зърна във вкусен шоколад. Микаела разбира и какво е да си ветеринар, когато завежда кучето си Пати в болница за животни и среща д-р Андреа. Научава, че котките и кучетата имат различни здравословни проблеми и пробва да направи хирургически шев върху банан. Ако пък ви интересува коя е науката, необходима за прогнозирането на времето, не пропускайте и срещата с метеоролога Рос, от който ще научите, че метеоролозите използват много видове оборудване, като сателити, термометри и анемометри... Много малки момчета мечтаят за героичната професия на пожарникаря и Микаела ще ги заведе в пожарната, където от пожарникаря Джеръми ще чуе много интересни неща за използваната екипировката, как да се предотврати пожар и, че можеш да изгасиш пожар като премахнеш една от страните на огнения триъгълник - кислород, топлина и гориво... Освен останалите вълнуващи професии, Микаела проучва и какви са плюсовете на това да си супер готин интериорен дизайнер и какви са 3D технологиите и приложенията за дизайн. Системен администратор на въздушен трафик, инженер по роботика, космически инженер, компютърен специалист в областта на изкуствения интелект… разберете какво правят тези хора всеки ден и докъде са стигнали, вършейки любимата си работа!

Приемете и предизвикателствата към малките фотографи в „Снимки“. Участниците в предаването потеглят на вълнуващо фото сафари, снимат в близък план пъстри цветя, бодливи кактуси и разцъфващи пъпки. Кой ще грабне победния кадър и ще получи престижната награда на „Снимки“? След това снимат свои приятели, които скачат на трамплин. Вижте как и дали могат да уловят силата, скоростта и уменията в една върховна снимка на движение, или кадрите ще се окажат провал? Не пропускайте и друго предизвикателство - малките фотографи ще трябва да преобразят приятелите си в любими комикс супер герои. Дали снимките ще имат достатъчно комикс сила, за да влязат в галерията на славата на „Снимки“?

Ако пък искате да станете супер готвач, вижте съветите в „Гастрономи“! За домашните макарони със сирене например трябва да се направи вкусен сос. Ще се изумите колко много наука има в нещо толкова просто като гладък и гъст сос. Вижте и как можете да направите много вкусен сладкиш от бисквити с пълнеж от пресни ягоди и бита сметана. А знаете ли, че за да стане сметаната пухкава, купата и миксерът трябва да са студени?


Ще разберете повече и за професията на лекарите в предаването „Операция "Ох!", а отШеф тийнейджър“ можете да почерпите идеи как сами да поемете разпределянето на семейния бюджет навреме, за да подпомогнете развитието си към желаната от вас професия.

Гледайте канал Da Vinci на първи юни от 14.50 до 21.00 ч. и натрупайте идеи за бъдещето!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър